Teemme ilmastoystävällisiä valintoja kiinteistöjen hoidossa

  • 3.4.2020
  • Blogi

Y-Säätiön kiinteistöissä on käytetty ainoastaan hiilidioksidivapaata sähköä viime vuodesta asti, bloggaa kiinteistöjohtaja Juha Niskanen.

Asuminen on yksi suurimmista yksityisen kulutuksen kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttajista. Siksi ilmastonmuutoksen torjunta on otettava huomioon niin kiinteistöjen ylläpidossa kuin asumisessakin.

Vuokranantajan vastuulla on mahdollistaa ympäristöystävällinen asuminen. Myös me Y-Säätiö-konsernissa olemme ottaneet askeleita kohti hiilineutraalia Suomea.

Vuokranantajan vastuulla on mahdollistaa ympäristöystävällinen asuminen.

Olemme alentaneet kiinteistöjemme energiankulutuksen aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä siirtymällä käyttämään hiilidioksidivapaata sähköä.  Tämä tarkoittaa, että kiinteistöihin ostamamme sähkö tuotetaan pohjoismaisella vesivoimalla.

Viimeisten kahden vuoden aikana olemme korvanneet kaikkien kiinteistöjemme kaasu- ja öljylämmitykset maalämmöllä.

Energiatehokas asuminen säästää lämmityksessä ja vedenkulutuksessa

Näiden muutosten ohella haluamme kiinnittää huomiota myös energiatehokkuuteen ja erityisesti kiinteistöjemme lämmön- ja vedenkulutukseen.

Olemme ottaneet käyttöön suurimmassa osassa kiinteistöjämme Leanheat -järjestelmän, jolla voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä lämmönkulutuksessa. Tekoälyä hyödyntävä järjestelmä ylläpitää asuntojen energiatehokasta lämpötilaa sekä lisää asumismukavuutta.

Vedenkulutusta voidaan puolestaan hillitä toimivilla vedensäästökalusteilla, joita huollamme säännöllisesti. Moderneilla kulutuksenseurantajärjestelmillä voimme reagoida nopeasti muutoksiin kulutuksessa.

Haluamme kannustaa asukkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeä

Vaikka vastuu kiinteistöjen ylläpidon hiilijalanjäljestä onkin vuokranantajalla, myös asukkaiden aktiivinen osallistuminen ilmastonmuutoksen torjumiseen on ehdottoman tärkeää.

Jokaisen asukkaan pienelläkin teolla on vaikutus. Haluamme vuokranantajana kannustaa ja tarjota mahdollisuuksia yhteiseen tekemiseen ympäristön hyväksi.

Erinomainen esimerkki tällaisesta tekemisestä on omistamamme M2-Kotien Välitä pisaroista -vedensäästökampanja, jonka ensimmäisen kilpailun myötä moni pääkaupunkiseudun kiinteistöistämme onnistui vähentämään vedenkulutusta roimasti. Voittajatalo Juutinraumankadulla vähensi vedenkulutustaan yhteensä 24 prosenttia!

Ilmastonmuutoksen vaikutukset tulevat näkymään meidän kaikkien arjessamme. Ilmastoviisaiden tekojen aika on nyt.