M2-Kotien Piispanportin vuokra-asuntojen rakentaminen on alkanut

  • 14.1.2022
  • Uutinen

M2-Kotien vuokra-asunnot sijaitsevat erinomaisten liikenneyhteyksien varrella ja näin ollen helpottavat tulevien asukkaiden yksityisautoilun vähentämistä merkittävästi.

Yhteiskunnalliseen Y-Säätiö-konserniin kuuluva M2-Kodit rakennuttaa 58 ARA-vuokra-asuntoa Espoon Piispanporttiin.

Kaikki Y-Säätiö-konserniin kuuluvan M2-Kotien rakennuttamat vuokratalot ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa ja varallisuusrajoja.

M2-Kotien vuokra-asunnot mahdollistavat kohtuuhintaisen asuminen erinomaisella sijainnilla

M2-Kotien uudet vuokra-asunnot ovat osa maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusten tuloksista. MAL-sopimukset ovat kaupunkien ja valtion välisiä sopimuksia, joiden tavoitteina on muun muassa edistää monipuolisten asumisratkaisujen rakentamista kestävien liikenneyhteyksien läheisyyteen.

Piispanportin asunnot sijaitsevat erinomaisten joukkoliikenneyhteyksien läheisyydessä. Esimerkiksi Matinkylän metroasema sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä. Tulevat asukkaat pääsevät hyödyntämään Matinkylän ja Olarin kattavia palveluita.

Y-Säätiö-konsernin strategiaan vuosille 2020–2030 on kirjattu tavoite hiilineutraaliudesta vuoteen 2035 mennessä.

”Haluamme tarjota asukkaillemme laajasti eri keinoja pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Piispanportin asunnot ovat esimerkki kodeista, jotka sijaitsevat erinomaisten liikenneyhteyksien varrella ja näin ollen helpottavat yksityisautoilun vähentämistä merkittävästi”, kertoo Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman.

Hyvien liikenneyhteyksien lisäksi hiilineutraaliustavoite on otettu huomioon rakennuksen energiankulutuksessa. Piispanportin vuokratalo on valmistuessaan A-energialuokassa.

Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan syksyllä 2023

Kerrostalon rakennustyöt on nyt aloitettu. Talon arvioidaan valmistuvan syksyllä 2023. Talon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Juha Mutanen Oy ja pääurakoitsijana toimii EKE Rakennus Oy.