M2-Kotien kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakentaminen Ranta-Tampellaan alkaa

  • 24.11.2021
  • Uutinen

Näsijärven rannalla sijaitsevalle historialliselle ranta-alueelle rakennetaan M2-Kotien ARA-vuokratalo.

Näsijärven rannalla sijaitsevalle historialliselle ranta-alueelle rakennetaan M2-Kotien ARA-vuokratalo. Yhdeksänkerroksisen talon asunnoista on näkymät aluetta halkovalle kanavalle tai Näsijärvelle. Talon rakennustyöt alkavat joulukuussa, valmista tulee keväällä 2023. M2-Kotien kohteen pääurakoitsijana toimii Skanska.

M2-Kotien asuintaloa ryhdytään rakentamaan joulukuussa Ranta-Tampellan kanava-alueelle. M2-Kotien kiinteistö tulee vesistöjen äärelle, Näsijärven rannan ja aluetta halkovan kanavan väliin osoitteeseen Ranta-Tampellankatu 10.  

Vuokra-asunnot rakennuttava M2-Kodit on osa yhteiskunnallista Y-Säätiö-konsernia. Y-Säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja. 

M2-Kotien kohteen pääurakoitsijana toimii Skanska, jonka vetämässä konsortiossa M2-Kodit on mukana. Skanska on toteuttanut samaan korttelipihaan jo yhden vapaarahoitteisen asunto-osakeyhtiön ja toinen on käynnistymässä. Tampereen kaupunki haki korttelin konseptikilpailuvaiheessa monipuolisia asumisen rahoitusratkaisuja. 

”Olemme tosi iloisia, että Tampereen mittakaavassa kalliille asuinalueelle toivottiin myös kohtuuhintaista vuokra-asumista. Näin syntyy aidosti monimuotoisia ja kestäviä asuinalueita”, Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo. 

Tonttia tavoitteli useampi toimija ennen M2-Koteja. ”Mukaantulomme mahdollisti hyvin toiminut yhteistyö Tampereen kaupungin ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn kanssa”, Kampman sanoo.  

”Tämä upea kanavanvarsikortteli on ollut teknisesti ja taloudellisesti haasteellinen toteutuskohde, mutta upean yhteistyön kautta saimme M2-Kotien kanssa mahdollistettua hankkeen syntymisen”, Skanskan projektikehityksen yksikönjohtaja Toni Tuomola toteaa. 

Havainnekuva kanavan puolelta. Kuva Arkkitehtitoimisto Q’Ark.

Asunnot tullaan vuokraamaan niitä eniten tarvitseville

M2-Kotien yhdeksänkerroksiseen asuintaloon tulee 62 asuntoa. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, jotka ovat kooltaan 30–72,5 neliötä. Uudet vuokrakodit valmistuvat keväällä 2023. 

”Vaikka rakennutamme aina kasvukeskuksiin hyvien yhteyksien äärelle, tämä on silti meille ainutlaatuinen kohde. Asukkaamme pääsevät tulevaisuudessa nauttimaan todella uniikista asuinympäristöstä”, Pekka Kampman kuvaa.  

Tampellan vanhalla tehdasalueella sijaitseva Ranta-Tampellan asuinalue sijaitsee kävelymatkan päässä Tampereen keskustan palveluista. Kävelyetäisyydellä on myös Särkänniemen huvipuisto. Tampellan alueen suunnittelu aloitettiin jo 90-luvulla. Järvenrantaan päästiin toteuttamaan uutta asuinaluetta, kun liikenne siirrettiin Rantaväylän tunneliin. 

M2-Kotien rakennuttamat vuokratalot ovat aina ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi talon valmistuttua asukasvalinnoissa tullaan noudattamaan tarveharkintaa ja varallisuusrajoja. Käytännössä tämä tarkoittaa, että asunnot vuokrataan niitä eniten tarvitseville.