Uusi kirja esittelee Y-Säätiön ainutlaatuisen konseptin

  • 9.3.2022
  • Uutinen

Jotta jokaisella on koti -kirja esittelee säätiön asunnottomuustyön menestystekijöitä. Se tutustuttaa lukijat myös säätiön vuokrakodeissa asuvien ihmisten arkeen. 

Jotta jokaisella on koti on käytännönläheinen opas, joka kokoaa yksiin kansiin tietoa Y-Säätiön toiminnasta, organisaatiosta ja yhteistyökumppaneiden kanssa toimimisesta.

Pienestä Pohjoismaasta puhutaan julkisuudessa asunnottomuustyön mallimaana, ja suomalaiselle asiantuntemukselle on kysyntää. Yksi tekijä Suomen menestyksen taustalla on työmme Y-Säätiössä. Vuokraamme asuntoja asunnottomuutta kokeneille ja pienituloisille. 

Y-Säätiön toimintamalli kiinnostaa kansainvälisesti

Säätiön inhimillinen mutta tehokas toimintamalli on kansainvälisesti ainutlaatuinen. Asunnottomuutta voi ehkäistä ja poistaa vain hankkimalla ja tarjoamalla asuntoja niitä tarvitseville. Sitä Y-Säätiö on tehnyt perustamisestaan asti.  Uusi kirja on Y-Säätiön kädenojennus kaikille heille, jotka taistelevat asunnottomuutta vastaan. Sen tarkoituksena on levittää asunnottomuustyön hyviä käytäntöjä ja tärkeimpiä oppeja.

We need a Y-Foundation of our own.

”Y-Säätiön toimintamalli on herättänyt kiinnostusta maailmalla. Monet asunnottomuustyön asiantuntijat ovat todenneet, että ’We need a Y-Foundation of our own’, eli tarvitsemme oman Y-Säätiön. Tästä innostuneena päätimme koota Y-Säätiön tarinan yksiin kansiin”, kertoo Y-Säätiön Juha Kaakinen. Hän toimi pitkään säätiön toimitusjohtajana ja jää eläkkeelle vappuna.

Jotta jokaisella on koti – Näin Y-Säätiö tarjoaa koteja niitä tarvitseville esittelee säätiön asunnottomuustyön menestystekijöitä. Se tutustuttaa lukijat myös säätiön vuokrakodeissa asuvien ihmisten arkeen. Kirjan valokuvat on ottanut palkittu kuvajournalisti Miikka Pirinen.

Lataa kirja ilmaiseksi (PDF)

Englanninkielinen versio Home for All (PDF)