Jouluksi koti

  • 20.12.2013
  • Uutinen

Mitä se Y siinä säätiön nimessä tarkoittaa?

Mitä se Y siinä säätiön nimessä tarkoittaa? Useasti olen tämän kysymyksen kuullut. Aloitan yleensä vastauksen kertaamalla säätiön historiaa siitä  kuinka asuntoja ryhdyttiin hankkimaan erityisesti yksinäisille asunnottomille. Mutta Y voi tarkoittaa myös muuta, yksin asuvaa, yleishyödyllistä ja yhteistä.

Usein kuulee sanottavan, että asunto, pelkät seinät ei vielä tee kotia ja että yksinäisyydestä on tulossa aikamme suurin ongelma.  Yksin asuminen ja yksin eläminen on yhteiskunnan muutoksen myötä yleistynyt. Se on monelle tietoinen valinta, mutta liian monelle kyse ei ole vapaaehtoisesta valinnasta. Moni meistä elää vailla yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, vailla läheisiä ihmissuhteita.

Jouluna yksinäisen ihmisen yksinäisyys korostuu. Toivotamme mielellämme Hyvää Joulua  Sinulle ja Läheisillesi. Jokainen meistä voi tehdä osansa  yhteisyyden tunteen lisäämisessä, jokainen voi piirun verran laajentaa sitä läheistensä piiriä, jokainen voi kuunnella vähän herkemmällä korvalla kohtaamiaan kanssaihmisiä.

Kulunut vuosi on ollut Y-Säätiölle työntäyteinen. Voimme iloita siitä, että moni asunnoton on Y-Säätiön avulla saanut oman kodin, päässyt jouluksi kotiin. Ensi vuonna jatkamme sinnikkäästi työtä asunnottomuuden nujertamiseksi. Haluamme myös antaa uutta sisältöä tuolle Y-kirjaimelle: Vähemmän yksin, enemmän yhdessä.

Y-Säätiön ja omasta puolestani kiitän säätiön ystäviä, yhteistyökumppaneita ja asukkaita kuluneen vuoden yhteistyöstä ja toivotan Rauhallista ja Hyvää Joulua sekä Onnellista Uutta Vuotta.

Juha Kaakinen, Y-Säätiön toimitusjohtaja