Joensuun Senioripihan talot nimettiin

  • 10.11.2014
  • Uutinen
  • Tiedote

Nimikilpailun raati valitsi yleisökilpailussa annetuista nimiehdotuksista talojen nimiksi Maija, Matti ja Martta.

Y-Säätiön Joensuuhun rakennuttaman Koy Joensuun Seniorin talojen nimeämiseksi järjestettiin nimikilpailu. Nimikilpailun raati valitsi yleisökilpailussa annetuista nimiehdotuksista talojen nimiksi Maija, Matti ja Martta.

Torikadun varrella oleva talo nimetään Maijaksi ja Rauhankadun varteen rakenteilla oleva talo Matiksi. Kolmannen, Rantakadun varteen tulevan, talon nimeksi tulee Martta.

Raadissa olivat osallisina edustajat  Joensuun kaupungin sosiaali- ja terveysvirastosta ja kaupungin viestinnästä, Senioripiha Oy:stä, Kiinteistö Oy Joensuun Seniorista/Y-Säätiöstä sekä Joensuun vanhusneuvostosta.

Kohde on osa Y-Säätiön, Joensuun kaupungin ja kaupungin omistaman Senioripiha Oy:n yhteistyöhanketta, jonka ensimmäinen, myös Y-Säätiön omistuksessa oleva, vaihe valmistui jo 25.3.2014. Rauhankadun varteen rakenteilla oleva talo otetaan käyttöön maaliskuun alussa 2015.

Molempien rakennushankkeiden yhteinen kustannusarvio on noin 25 miljoonaa euroa ja niissä on yhteensä 155 ikäihmisille tarkoitettua vuokra-asuntoa ja ryhmäkotia.