Jätkäsaaren Jallukan rakentaminen käynnistyy lokakuussa

  • 24.9.2015
  • Uutinen

Musiikkialan vuokratalon rakentaminen alkaa lokakuussa.

Musiikkialan vuokratalo Jallukan rakentaminen alkaa 12.10. osoitteessa Malagankatu 3. Y-Säätiön ja Elävän musiikin säätiö ELMU rs:n yhdessä omistamaan kohteeseen tulee 74 ARA-vuokra-asuntoa.

Jallukka on muuttovalmis alustavan aikataulun mukaan vuoden 2017 alussa. 25 asuntoa vuokrataan ELMU-säätiön kautta musiikkialan ammattilaisille. Asunnoista 49 on Y-Säätiön omistaman Y-Asuntojen tavanomaisia vuokra-asuntoja, jotka on tarkoitettu kaikille ARA-asukasvalinnan kriteerit täyttäville hakijoille. Asunnonhausta, asukasvalinnasta ja vuokrien määrästä tiedotetaan syksyllä 2016.

Jallukan korkeammassa osassa on kahdeksan kerrosta, ja koko kiinteistössä on yksi porrashuone. Pihakannen päälle rakennetaan koko korttelin yhteinen, suojainen sisäpiha. Talon katolla on myös asukkaiden käytössä oleva viherpiha ja yläkerran saunaosaston yhteydessä tilava näköalaterassi. Rakennuksessa on tavanomaista vuokrataloa paremmat mahdollisuudet musiikin soittamiseen. Talossa on muun muassa kaksi äänieristettyä kerhotilaa, joita asukkaat voivat varata käyttöönsä.

ELMU-säätiö on toiminut hankkeen parissa vuodesta 2010 lähtien. Kohde on ELMU-säätiölle sen ensimmäinen kulttuuriasuntohanke ja Y-Säätiölle sen ensimmäinen suuri vuokratalokohde Helsingissä. Kohteen toteuttaa kokonaisurakkana NCC Rakennus Oy.

Kuva: Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy