Jansson-Koti

  • 18.6.2015
  • Uutinen

2005

Meillä täällä Jansson-kodissa, Vaasan sydämessä, arki rullaa jouheasti ja jo niin omaa turvallista kulkuaan. Pian 10 vuotta oltu ja elelty lähestulkoon samalla kokoonpanolla, niin asukkaiden kuin henkilökunnankin osalta.

Meidän arki pitää sisällään hyvin tuttuja, kodinomaisia asioita. Ruuanlaitto ja yhdessä ateriointi  on yksi tärkeimmistä tapahtumista. Saamme melkein asiasta kuin asiasta aiheen järjestää kekkerit. Siksipä kokkailemmekin päivittäin nauttien omista aikaansaannoksista. Toki me toisinaan sitten lähdemme nauttimaan muiden ruuanlaittotaidoista, kuten ravintolaan tai yhdistyksen omaan päivätoimintapaikkaan Sateenkaareen, jossa on aina tarjolla maittavaa ruokaa.

Oma koti on asukkaille tärkeä. Jokainen on sisustanut kotinsa juuri omalla tyylillään. Asukkaat huolehtivat ja hoitavat omaa kotiaan kukin omien voimiensa mukaan, yhdessä henkilökunnan kanssa. Arjen askareissa hoituvat siivoukset ja pyykkäykset mallikkaasti. Päivien kulku on muokkautunut jokaisen asukkaan omista tarpeista lähtien.

Kesää me Janssonilaiset odotamme aina innolla. Kesällä touhuamme ulkona, grillataan ja pelaillaan tai vaikka laittamme pystyyn tikkakisan. Kesäisin myös tehdään pieniä retkiä lähiympäristöön ja toisinaan myös hieman kauemmaskin. Tänä kesänä olemme menossa Lapualle joki-laivaristeilylle ja samalla tutustumme Vanhan Paukun alueeseen. Yksi jokakesäinen reissumme suuntautuu Raippaluodon sillan kupeeseen grillaamaan. Yleensä meillä on mukana pienoinen itsevalmistettu lounaskattaus. Meren äärellä jokainen nauttii luonnosta, kauniista maisemista ja hyvästä yhdessäolosta.

Suomen suloisesta suvesta nauttien

Kesämielellä tervehtien ja hyvää Juhannusta sekä kesää toivotellen Helena ja koko Jansson-kodin väki