8 600 asunnon kauppa toteutui tänään

  • 12.1.2016
  • Uutinen

VVO-konsernin ja Y-Säätiö-konsernin omistaman KOyY-Asuntojen välinen historiallinen kiinteistökauppa on toteutunut tänään.

VVO-konsernin ja Y-Säätiö-konsernin omistaman KOy Y-Asuntojen välinen 8 631 asuntoa käsittävä historiallinen kiinteistökauppa on toteutunut tänään. Siirtyvät asunnot ovat vuokranmääritykseltään omakustannusperusteisia, tavanomaisia ARA-vuokra-asuntoja.

Kiinteistöt ja asunnot sijaitsevat muun muassa Helsingin seudulla, Lahdessa, Oulussa ja muissa kasvukeskuksissa.

Y-Säätiön tavoitteena on kasvattaa toimintaa kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen osalta. Omistajan vaihtuminen ei vaikuta asukkaiden asemaan, ja kaikki vuokrasopimukset säilyvät entisellään.

”Katsomme, että kohtuuhintaisten kotien tarjoaminen on tehokkain keino torjua asunnottomuutta ja saada työvoimaa niille alueille, joilla tarve on suurin. Toteutamme tätä strategiaa rakennuttamalla kohteita sekä ostamalla asuntoja ja kiinteistöjä”, sanoo Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen.

Kauppahinta on Asumisen kehittämis- ja rahoituskeskus ARA:n vahvistama luovutuskorvaus, joka on noin 75 miljoonaa euroa. Kaupan esisopimuksen allekirjoittamisesta tiedotettiin 30.11.2015. Kaupassa siirtyy Y-Asunnoille vuoden 2015 ylijäämät ja asuntojen korjauksiin osoitettuja varoja yhteensä noin 3 miljoonaa euroa. Kaupassa siirtyy lisäksi kaikki kaupantekohetkellä kaupan kohteisiin kohdistuvat asuintalovaraukset, arviolta noin 2 miljoonaa euroa. Asuintalovaraus on kirjanpidossa tehty vapaaehtoinen varaus.