Ei elämää ilman yhteisiä juhlahetkiä

  • 1.6.2015
  • Uutinen

Joensuun Senioripiha koostuu kahdesta talosta, jotka ovat saaneet nimekseen Maija ja Matti. Maija- talon asukkaat muuttivat uusiin koteihinsa aprillipäivänä 2014. Maija-talossa on 75 asunnosta, joista 20 on pienryhmäkotiasuntoa. Matti-talo valmistui helmikuun lopussa 2015. Matti-talossa on tehostetun palveluasumisen hoivakoti ja asuntoja  yhteensä 80:lle ikäihmiselle. Matti talosta löytyvät molempien talojen käytössä oleva Ravintola Suvanto sekä kuntosali. Matti-talossa järjestetään myös molempien talojen asukkaille ryhmätuokioita.

Toukokuussa vietettiin Maija-talon ensimmäiset grillijuhlat. Osallistujia oli noin viisikymmentä henkilöä. Aurinkoinen sää tarjosi asukkaille mainiot puitteet paistaa makkaraa, juoda kakkukahvit ja nauttia yhdessäolosta sekä hyvästä ohjelmasta. Seuraaviin juhliin Maija-talon väki on ajatellut pyytää myös Matti-talon asukkaita: ” Toivottavasti heistä muutama on niin hyväkuntoinen, että voi osallistua yhteisiin rientoihin”.

Juhannusviikolla lähdemme linja-autolla Utran Uittotuvalle. Siellä on tarjolla elävää musiikkia, Utran Uittotuvan esittelyä, kahvit makean ja suolaisen kahvileivän kera sekä jälleen kerran mukavaa yhdessäoloa. Mukaan lähtee myös Senioripihan vapaaehtoistoimijoita, jotka ovat olleet meidän mukana viikoittaisilla ulkoilureissuilla auttamassa pyörätuolilla ja rollaattorilla kulkevia asukkaita. He ovat tärkeä voimavara Senioripihan ikäihmisille.

Maija-talon väki välittää ison kiitoksen Y-Säätiölle, joka on osaltaan mahdollistamassa meille tätä juhannusreissua!

 

Joensuussa 27.5.2015

Jaana Huohvanainen

projektipäällikkö

Senioripihan isäntä-emäntä -hanke