Asunto-osuuskunnista apu kohtuuhintaisen asumisen tuottamiseen?

  • 18.9.2019
  • Uutinen

Pellervon taloustutkimus PTT tutkii suomalaisia asunto-osuuskuntamalleja. Tutkimuksen taustalla on Y-Säätiön ja muiden asuntotoimijoiden tarve löytää keinoja kohtuuhintaisen asumisen lisäämiseksi.

”Me Y-Säätiössä etsimme uusia tapoja tuottaa Suomeen kohtuuhintaisia asuntoja. Asunto-osuuskuntamalli on kiinnostava uusi mahdollisuus”, toteaa Y-Säätiö-konsernin toimitusjohtaja Juha Kaakinen. Y-Säätiö on yksi tutkimuksen taustalla olevista asuntotoimijoista.

”Tutkimme, mitkä ovat olemassa olevat asunto-osuuskuntien toimintamallit, miten niitä pitäisi kehittää, ja miten lainsäädäntö soveltuu niiden tarpeisiin. Tämän pohjalta laaditaan asunto-osuuskunnan perustamista suunnitteleville tai siitä kiinnostuneille eräänlainen ohjekirja, joka sisältää mallisäännöt joka asunto-osuuskuntatyypille”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Raija Heimonen Pellervon taloustutkimus PTT:stä.

Y-Säätiön lisäksi tutkimuksen mahdollistavat ARA, Helsingin kaupunki, Järvenpään Mestariasunnot Oy, OP-Ryhmä, Osuuskunta Suomen asuntomessut, RAKLI, Tampereen kaupunki ja Osuuskunta Tradeka. Rahoittajien mukaan on tärkeää edistää kohtuuhintaisia ja yhteisöllisiä malleja, jotka vastaavat tulevaisuuden asumistarpeisiin.

Tutkimushanke valmistuu keväällä 2020.

Lue lisää PTT:n verkkosivuilta