Ohjelma pitkäaikaisasunnottomuuden poistamiseksi vuoteen 2027 mennessä
Tarjoamme uramahdollisuuksia eri alojen ammattilaisille. Avoimet työpaikkamme löytyvät tältä sivulta.
Tutustu uudistettuun strategiaamme. Onnistumisemme takeena ovat osaava henkilöstö, vakaa talous ja rahoituspohja sekä parhaat digitaaliset työkalut.
Y-Säätiöllä on pääkaupunkiseudulla vuokra-asuntoja, joita vuokraamme itse. Valtaosa Y-Koteja vuokrataan yhteistyökumppaneidemme kautta.
M2-Kodeilla on yli 11 000 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Ne ovat tavallisia vuokra-asuntoja, koteja meille kaikille.
Jos olet jäämässä tai jäänyt asunnottomaksi on tärkeää olla mahdollisimman pian yhteydessä oman hyvinvointialueesi sosiaalitoimeen.
Ilmoita lisäksi kotikuntasi Digi-ja väestövirastoon olevasi asunnoton. Tee postiin osoitteenmuutosilmoitus. Voit ohjata postisi sukulaisen tai ystävän luokse tai hankkia itsellesi postista niin sanotun poste restante osoitteen. Poste restante -osoitteen käyttö on maksutonta. Muista että postia hakiessasi sinun on esitettävä henkilöllisyystodistus.
Asuntoa kannattaa hakea aktiivisesti ja laittaa asuntohakemus mahdollisimman moneen paikkaan. Jos tulosi eivät riitä vuokranmaksuun, voit hakea Kelasta asumistukea. Kelasta voit saada perustoimeentulotukea myös vuokravakuuteen.
Jos sinusta tuntuu, että tarvitset tukea asumiseesi, keskustele sosiaalitoimen kanssa heidän tarjoamistaan palveluista. Tuettu asuminen on sosiaalipalvelu, joka on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tukea asumiseensa esimerkiksi pitkittyneen asunnottomuuden tai päihde- tai mielenterveysongelmien tai muun syyn takia.
Hätämajoitus: Hietaniemenkadun palvelukeskus os. Hietaniemenkatu 5 b, p. 09 310 46628 tarjoaa ruoka- ja hygieniapalveluita, sosiaali- ja terveyspalveluita ja hätä- ja tilapäismajoitusta vailla yösijaa oleville asunnottomille.
Asunnottomien majoitus- ja asumispalvelut laajemmin Helsingissä: Asunnottomien majoitus- ja asumispalvelut | Helsingin kaupunki
Asunnottomien sosiaali- ja terveyspalvelut Helsingissä: Asunnottomien sosiaali- ja terveyspalvelut | Helsingin kaupunki
Avoinna ma, ke, pe 09-11
Puhelun hinta: normaali puhelumaksu
Soita +358 9 310 22530
Kanta-Hämeen hyvinvointialue muodostuu Hattulan, Hämeenlinnan, Janakkalan, Hausjärven, Riihimäen, Lopen, Forssan, Jokioisten, Ypäjän, Tammelan ja Humppilan kunnista.
Jos olet asunnottomuuden uhan alla, asunnoton tai tarvitset ohjausta ja neuvontaa
Ota yhteyttä kiireettömissä tilanteissa sosiaalihuoltoon:
Aikuiset: (03) 362 96 666 (ma, to klo 10-12, ti 13-15)
Lapsiperheet: (03) 629 656 (ma-to 9-12)
Ikäihmiset: Hämeenlinna-Hattula (03) 629 6620, Riihimäki, Hausjärvi-Janakkala (019) 758 4364, Forssa-Loppi (03) 4191 6148
Kiireellisen sosiaalihuollon tuen tarpeen arvioimiseksi ja järjestämiseksi ota yhteyttä Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystykseen numeroon 03 629 6560. Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita aina hätänumeroon 112.
Keski-Suomen hyvinvointialue muodostuu Hankasalmen, Joutsan, Jyväskylän, Jämsän, Kannonkosken, Karstulan, Keuruun, Kinnulan, Kivijärven, Konneveden, Kyyjärven, Laukaan, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Pihtiputaan, Saarijärven, Toivakan, Uuraisten, Viitasaaren ja Äänekosken kunnista.
Sosiaali- ja kriisipäivystys: 014 266 0149
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue muodostuu Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin kunnista.
Virka-aikainen sosiaalipäivystys
Asunnottomuuden ennalta ehkäisy
Hätämajoitusyksikkö Viisikko
Kuninkaantie 43, 02940 Espoo
Kriisimajoitusyksikkö Viisikko
Kuninkaantie 41 D, 02940 Espoo
Kriisi- ja hätämajoitusyksikkö Viisikon puh 0438269130 ja 0406393885 (HUOM! yksiköihin hakeudutaan sosiaalityön kautta)
Pirkanmaan hyvinvointialue muodostuu Akaan, Hämeenkyrön, Ikaalisten, Juupajoen, Kangasalan, Kihniön, Kuhmoisten, Lempäälän, Mänttä-Vilppulan, Nokian, Oriveden, Parkanon, Pirkkalan, Punkalaitumen, Pälkäneen, Ruoveden, Sastamalan, Tampereen, Urjalan, Valkeakosken, Vesilahden, Virtain ja Ylöjärven kunnista.
Asumispäivystys
Sosiaalipalvelujen neuvonnan puhelin 03 384 5700, ma, ti, to ja pe klo 9 – 15 ja ke klo 12 – 17.30
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue muodostuu Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Hailuodon, Iin, Kalajoen, Kempeleen, Kuusamon, Kärsämäen, Limingan, Lumijoen, Merijärven, Muhoksen, Nivalan, Oulaisten, Oulun, Pudasjärven, Pyhäjoen, Pyhäjärven, Pyhännän, Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen, Siikalatvan, Taivalkosken, Tyrnävän, Utajärven, Vaalan ja Ylivieskan kunnista.
Asunnottomien palveluohjaus
Asunnottomien palveluohjaus, Oulu
Jos olet asunnottomuuden uhan alla tai asunnoton
Jos sinulla ei ole paikkaa seuraavaksi yöksi
Jos tarvitset neuvontaa asunnottomuuteesi liittyen
Jos sinulla on asumiseen liittyviä ongelmatilanteita
Pohjois-Savon hyvinvointialue muodostuu Iisalmen, Joroisten, Kaavin, Keiteleen, Kiuruveden, Kuopion, Lapinlahden, Leppävirran, Pielaveden, Rautalammin, Rautavaaran, Siilinjärven, Sonkajärven, Suonenjoen, Tervon, Tuusniemen, Varkauden, Vesannon ja Vieremän kunnista.
https://pshyvinvointialue.fi/erityisasumispalvelut
Patakukkulan palvelukeskuksen yhteydessä toimiva asumispäivystys on avoinna 31.3. saakka klo 18.00 – 08.00 ja 1.4. alkaen klo 20.00 – 08.00. Asumispäivystys palvelee kuopiolaisia asunnottomia ja tilapäisesti yösijaa tarvitsevia täysi-ikäisiä henkilöitä.
Yhteystiedot: Pyynpolku 10, 70340 Kuopio
puh 0408228633
Päijät-Hämeen hyvinvointialue muodostuu Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Hollolan, Iitin, Kärkölän, Lahden, Orimattilan, Padasjoen ja Sysmän kunnista.
Apilakadun päivystysmajoitus
Puhelin:
+358 44 4164010
Osoite:
Apilakatu 8, 15610 Lahti
Jos olet asunnoton tai asunnottomuusuhan alla ota yhteyttä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen neuvontaan Sosiaalipalvelut aikuisille | Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (vakehyva.fi)
Jos olet vantaalainen tai keravalainen ja jäät äkillisesti asunnottomaksi eikä sinulla ole paikkaa, johon voit mennä yöksi, voit soittaa Koisorannan palvelukeskuksen päivystykseen. Koisorannan palvelukeskuksen päivystys sijaitsee Vantaan Viertolassa osoitteessa Koisotie 5. Päivystyksen (24 h) puhelinnumero on 09 4191 7080. Sieltä saat neuvoa miten toimia.
Varsinais-Suomen hyvinvointialue muodostuu Auran, Kaarinan, Kemiönsaaren, Koski Tl:n, Kustavin, Laitilan, Liedon, Loimaan, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Oripään, Paimion, Paraisten, Pyhärannan, Pöytyän, Raision, Ruskon, Salon, Sauvon, Someron, Taivassalon, Turun, Uusikaupungin ja Vehmaan kunnista.
Mielenterveys- ja päihdepalveluiden sosiaalityö ja asunnottomien sosiaalityö, Turku
Käyntiosoite
Linnankatu 23
20100 TURKU
Puhelin
Sosiaaliohjaaja (uudet asiakkaat, puhelinaika ma-pe 9-15) 040 193 2156
Sillankorvan ensisuoja
Konsankuja 12
Puhelin:050 082 5530
Aukioloajat: Avoinna ympäri vuorokauden