Asunnottomien yötä vietetään tänään useilla paikkakunnilla – asuntoensin.fi uudistui

  • 17.10.2016
  • Uutinen

Y-Säätiön Verkostokehittäjät-hanke on avannut uudet asunnottomuustietoa kokoavat, uudistetut verkkosivut osoitteessa asuntoensin.fi.

YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10. vietetään vuosittain Suomessa Asunnottomien yötä. Tapahtumaa koordinoi pääkaupunkiseudulla Vailla vakinaista asuntoa ry sekä muilla paikkakunnilla Asunnottomien yö -kansalaisliike. 

ARAn selvityksen mukaan Suomessa oli vuoden 2015 lopussa 6 785 yksinelävää asunnotonta ja 424 asunnotonta perhettä. Yhteensä asunnottomia oli 7 898.
Yksinelävien asunnottomien määrä väheni edellisvuodesta 322 ja pitkäaikaisasunnottomien 191 henkilöllä. Asunnottomien perheiden määrä pysyi lähes ennallaan. Asunnottomuus on lisääntynyt erityisesti Helsingissä ja Turussa.

Y-Säätiön koordinoima Verkostokehittäjät-hanke on avannut uudet asunnottomuustietoa kokoavat, uudistetut verkkosivut osoitteessa asuntoensin.fi. Sivustolle on koottu tutkimustietoa, tilastoja ja uutisia ja se on tarkoitettu tietopankiksi niin alalla työskenteleville, medialle kuin asunnottomillekin.