Asuminen Haltuun Jyväskylässä

  • 27.2.2015
  • Uutinen

Kurssit on aloitettu Jyväskylässä vuonna 2013

Maaliskuussa otetaan viidettä kertaa Asumista Haltuun Jyväskylän Nuorten aikuisten palvelukeskuksessa (J-Napissa). Tunnelma kurssilla tulee olemaan rento, lämminhenkinen ja osaava, niin kuin aikaisemmillakin kursseilla.  Tiedossa on ainakin yhteinen matka, missä jaetaan paljon tietoa ja kokemuksia asumiseen liittyvistä kompastuskivistä, talouden hallinnasta sekä tutustutaan mahtaviin tyyppeihin.

Kelataanpas takaisin päin. Kurssit on aloitettu Jyväskylässä vuonna 2013, Nuorten asunnottomuuden ennaltaehkäisy hankkeen ja Jyväskylän kaupungin voimin. Hanke on osa Paavo II:sta (pitkäaikaisasunnottomien vähentämisohjelma) ja Jyväskylä on sitoutunut hankkeeseen. Hanke on käynnissä 10:ä suurimmassa asunnottomuuskaupungissa. Tampereella ja Espoossa oli ehditty jo Asuminen Haltuun – kurssi pilotoida, joten härkää sarvista ja Espoon malli tiukkaan syyniin ja Tampereelle kysymään vinkkejä.

Kurssi sisältää kuusi tapaamiskertaa eri ammattilaisten kanssa. Toki vakkarivetäjät ovat mukana joka kerralla esittämässä tiukkoja kysymyksiä ulkopuolisille luennoitsijoille ja luomassa keskustelua ryhmäläisten kanssa. Ensimmäisellä kerralla tutustutaan ja ryhmäydytään Jyväskylän Taidetyöpajan ja Etsivien nuorisotyöntekijöiden kanssa. Toisella kerralla käydään läpi asunnon hakemista ja vastaanottamista KOAS:n ja Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasuntojen (JNP) asukasvalitsijan kanssa. Kolmannella kerralla painitaan vuokralaisen oikeuksien ja velvollisuuksien parissa Jyväskylän Vuokra-asuntojen sekä sosiaalisten isännöitsijöiden kanssa. Neljäs kerta ihmetellään talousasioiden parissa Keski-Suomen Talous- ja Velkaneuvonnan kanssa. Viideskerta tarkastellaan asumiseen ja elämiseen liittyviä asioita JNP:n sosiaalisen isännöitsijän kanssa. Viimeinen kerta fiilistellään kurssia Marttalassa ja tehdään Marttojen opastuksella taloudellisesti maittavat eväät.

Yhteydenotot numeroon 050 401 4940 tai 050 565 8937

Seuraava kurssi alkaa 3.3.2015 ja vielä voi ilmoittautua.

Kirjoittaja on Otto Dufva Jyväskylän Nuoriso- ja palveluasunnot JNP ry:n Nuorten asunnottomuuden ennaltaehkäisyhankkeen ohjaaja