Alvila-kodin omaistenpäivät

  • 4.8.2015
  • Uutinen

Alvila-kodissa on perinteisesti 2-3 omaistenpäivää vuodessa

Alvila-kodissa on perinteisesti 2-3 omaistenpäivää vuodessa: keväällä on pihajuhlat, syksyllä sadonkorjuujuhlat ja joulukuussa joulujuhlat. Alvila-kodissa asuu 23 asukasta. Asukkaat saavat itse päättää ketä kutsutaan omaisille tarkoitettuihin juhliin. Lauantaina 6.6 vietettiin edlliset keväiset pihajuhlat. Juhlissa oli yhteensä n. 50 henkilöä, joista suurin osa asukkaita ja omaisia. Lähes koko työryhmä oli myös paikalla. Pihalla oli seisova pöytä ja ohjelmassa erilaisia musiikkiesityksiä, mm. bändi, viulunsoittoa sekä spontaania yhteislaulua ja tanssia.

Katriina on asunut Alvila-kodissa viisi vuotta ja osallistunut melkein kaikkiin omaistenpäiviin. Katriina on usein soittanut viulua juhlissa. Le Cygne (Saint-Saëns) on Katriinan lempikappale ja omaistenpäivänä Katriina esitti kyseisen kappaleen (kuvassa). Katriina kuvailee omaistenpäivää seuraavin sanoin: «Onnistunut päivä, paljon uusia kokemuksia, positiivinen ja rento tunnelma, yhteistyö toimi, kaikki tekivät yhdessä, hauskuutta, hyvät ruuat, kaikki olivat mukana tapahtumassa.» Katriina kokee tärkeänä omaistenpäivissä sen että omaiset tulevat paikalle ja on mahdollisuus tavata heitä. «Silloin saa keskustella heidän kanssaan ja viettää mukavia hetkiä yhdessä. Omaisilta tullut palaute Alvila-kodista on myös tärkeää. Omaistenpäivänä on mahdollisuus innostuneesti olla mukana ja kokea se kaikki.»

Alvila-kodissa yhteiset tilat pidetään talkoovoimin kunnossa.

Katriina kertoi että yhteisten mukavien tilojen kunnossapito ja siistiminen on mukavaa ja mieltä piristävää. Tilat ovat mukavat ja valoisat ja niissä viihtyy kaikki.

«Meillä on myös oma kasvimaa jota on mahdollisuus hoitaa yhdessä ja seurailla kasvien kasvua.»

Katriina kertoi myös että tällä ihanalla alueella on hyvä ulkoilla, pelata pelejä, grillailla ja olla yhdessä taikka kävellä. Katriina toteaa vielä lopuksi että on upeaa että Lapinlahden alue on saanut pysyä edelleen ihmisten hyvinvoinnin lähteenä ja saamme nauttia tästä ihanasta ympäristöstä.