Tuu mukaan -tapahtuma luo kohtaamisia Lahdessa

Mielenterveysviikolla Yksi meistä -hanke ja muut toimijat järjestävät Tuu mukaan -tapahtuman Kauppakeskus Trion Palvelutorilla.

Aika: Tuu mukaan -tapahtuma pe 26.11 klo 13–15
Paikka: Palvelutori, Kauppakeskus Trio (2. krs)

Viimeisimpien tutkimusten mukaan jopa joka kolmas suomalainen kokee yksinäisyyttä. Yksinäisyyden puheeksiottaminen on tärkeää, koska yksinäisyyden on havaittu aiheuttavan monia vakavia terveyshaittoja. On tärkeää tunnistaa yksinäisyys yksilöllisten tragedioiden sijaan yhteiskuntapoliittiseksi teemaksi. Tunnistaminen mahdollistaa ja velvoittaa yhteiskunnan eri toimijoita toimimaan aktiivisesti yksinäisyyttä vastaan.

Mielenterveysviikkoa vietetään tänä vuonna 21.−28.11.2021 kohtaamisen teemalla. Tavoitteena on viestiä tällä viikolla sitä, että jokainen meistä ansaitsee tulla kohdatuksi. Sosiaali- ja terveysalan toimijoilla on tärkeä paikkansa yksinäisyyden lievittämisessä ja esimerkiksi ihmisten tuomisessa yhteen harrastamaan, viettämään aikaa yhdessä ja saamaan vertaistukea.

Lahden toimijat kokoontuvat esittelemään tarjoamiaan mahdollisuuksia Tuu mukaan -tapahtumassa, joka järjestetään Palvelutorilla pe 26.11 klo 13–15 (Kauppakeskus Trion 2. kerros, punainen alue). Toimijoiden esittelyjen lisäksi tarjolla mm. kahvia, mehua, pullaa, musiikkia ja onnenpyörä. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.

Tapahtumassa mukana: