Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa asuntoja Tampereen Hervantajärvelle

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa kerrostalon Tampereen Hervantajärvelle. Kerrostalossa on kolme rappua, joissa on yhteensä 93 erikokoista huoneistoa. 

Osoitteeseen Lyyrapyrstö 2 rakentuva kerrostalo on valmistuessaan A-energialuokassa. Hiilijalanjälkeä on pyritty pienentämään valitsemalla runkoratkaisuksi ontelolaatat massiivilaatan sijaan. Katolle on suunniteltu aurinkopaneelit. 

Talon yhteistilat muuntautuvat nykypäivän tarpeisiin

M2-Kotien kerrostaloon valmistuu asuntojen lisäksi myös yhteistiloja, joita asukkaat saavat varata käyttöönsä. Pyykkituvan, polkupyörän pesupaikan ja talosaunojen lisäksi asukkaiden käytössä on myös kolme etätyöhuonetta sekä avoin yhteistila.  

”Strategiatavoitteisiimme on kirjattu asukkaiden hyvinvoinnista huolehtiminen. Uuden talon monipuoliset yhteistilat mukautuvat nykypäivän tarpeisiin ja mahdollistavat asukkaillemme esimerkiksi toimivan etätyöskentelyn kotoa käsin”, kertoo Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman

Hervantajärvellä taide ja arkkitehtuuri yhdistyvät

Hervantajärvi on uusi luonnonläheinen asuinalue, joka sijaitsee raitiovaunureitin varrella.  

Tampereen kaupungin tontinluovutusehdot edellyttävät, että tontille tulee sijoittaa taidetta. Taiteen sijoittamisella Tampereen kaupungilla on tavoitteena visuaalisesti näyttävän asuinympäristön lisäksi myös vaikuttaa myönteisesti asukasviihtyvyyteen.  

M2-Kotien kerrostalon taiteesta vastaavat nykytaiteilijat Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen. Lyyrapyrstön kerrostalon pihalle valmistuu viisi mosaiikkipöytää. Pöydät ovat osa Y-Säätiön vuonna 2020 julkaisemaa 35-vuotistaideprojektia, jonka tarkoituksena on kuvata Y-Säätiön asukkaita ja heidän moninaisuuttaan.  

Kohtuuhintaisia vuokrakoteja

Kerrostalon rakennustyöt on nyt aloitettu ja asuntojen arvioidaan valmistuvan kesällä 2023. Talon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Raami Arkkitehdit Oy ja urakoitsijana toimii Peab Oy

Kaikki Y-Säätiö-konserniin kuuluvan M2-Kotien rakennuttamat vuokratalot ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa ja varallisuusrajoja.