Y-Säätiön rakennuttama vuokratalo nousee Pirkkalan Turriin

Y-Säätiö rakennuttaa 27 uutta vuokra-asuntoa Pirkkalan Turriin. As. Oy Pirkkalan Torninjuuri 9 A rakentaminen käynnistyi joulukuussa.

Hanke merkitsee uutta vaihetta alueen kehityksessä ja tarjoaa laadukasta vuokra-asumista Pirkkalan kauniissa ympäristössä. Uuden kiinteistön arvioitu valmistuminen on maaliskuussa 2025.

Mangrove Oy vastaa hankkeen urakoinnista. Rakennukseen on suunniteltu näyttävä metallikasettijulkisivu, joka noudattaa tarkasti asemakaavaa ja kilpailutyötä. Kiinteistö sijoittuu Pyhäjärven rantamaisemiin, tarjoten asukkaille ainutlaatuisen asumiskokemuksen.


Energiatehokasta ja laadukasta asumista

Valmistuvaan kiinteistöön tulee yhteensä 27 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa. Asunnot ovat kooltaan 31 m2 yksiöistä 86 m2 perheasuntoihin luoden monipuolisia vaihtoehtoja vuokra-asumisen tarpeisiin erilaisissa elämänvaiheissa. Asuntojen vuokrauksesta vastaa Y-Säätiön omistama M2-Kodit.

Kaikki Y-Säätiön omistamat M2-Kotien vuokratalot ovat vuokrasäänneltyjä ARA-kohteita. Tämä tarkoittaa, että asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa ja varallisuusrajoja.

Pirkkalan Turriin valmistuva kiinteistö on yksiportainen ja viisikerroksinen kerrostalo.
Talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat yhteiset tilat kuten polkupyörävarasto, talopesula, kuivaushuone, osa irtaimistovarastoista, taloyhtiön saunatilat sekä tekniset tilat.

Piharakennuksessa on väestönsuoja, loput irtaimistovarastoista ja ulkoväline- ja polkupyörävarasto. Autopaikat, joita on yhteensä 24 kappaletta, ovat ulkopaikkoja, joista 12 on autokatoksessa ja 12 avopaikkoina. Neljä autopaikkaa varustetaan sähköauton latauspisteellä, muut autopaikat ovat lämmityspistokkein. Sisäpihalla on koko korttelin käytössä oleva yhteispiha oleskelu- ja leikkialueineen.

Torninjuuri 9 A -talo liitetään kaukolämpöverkkoon ja se täyttää energialuokan A vaatimukset.

Seuraa tarkempia päivityksiä kiinteistön rakentamisen edistymisestä ja asukasvalinnoista m2kodit.fi-verkkosivulta ja ota rohkeasti yhteyttä, jos olet kiinnostunut Pirkkalan uusista, viihtyisistä vuokra-asunnoista!