Y-Säätiö rakennuttaa 69 vuokra-asuntoa Kannelmäkeen

Y-Säätiö aloittaa kahden asuinkerrostalon rakennustyöt Helsingin Kannelmäessä, Pasuunakuja 1:ssä.Hankkeessa rakennetaan yhteensä 104 uutta asuntoa, joista 69 vuokra-asuntoa valmistuu
Y-Säätiön omistaman M2-Kotien asukkaiden käyttöön. Asunnot ovat kooltaan yksiöistä perheasuntoihin. Urakoinnista vastaa SSA Rakennus Oy.

Mangrove Asumisoikeus Oy:n kanssa yhteistyössä toteutettavassa hankkeessa rakennetaan kaksi kerrostaloa: viisikerroksinen A-talo ja neljäkerroksinen B-Talo. A-taloon tulee 35 asuntoa Mangrove Asumisoikeus Oy:lle ja 21 vuokra-asuntoa M2-Kodeille, ja B-taloon tulee 48 vuokra-asuntoa M2-Kodeille.

Molemmat talot rakennetaan ympäristöystävällisesti ja kestävästi. Talot ovat energiatehokkaita ja ne rakennetaan A-energialuokan vaatimusten mukaisesti. Talojen näyttävät julkisivut rakennetaan pääosin puusta ja parvekkeet tehdään puisista CLT-levyistä. Asemakaavan mukaiset julkisivuratkaisut sopivat hyvin Pasuunankujan ympäristöön.

Uudet asuinrakennukset tarjoavat erinomaiset puitteet kaupunkielämälle. Kohteen läheisyydessä sijaitsee Kauppakeskus Kaari ja Kannelmäen keskustan palvelut, ja alueelta on erinomaiset liikenneyhteydet ympäri pääkaupunkiseutua. Kannelmäen rautatieasema mahdollistaa nopeat yhteydet niin Helsingin keskustaan kuin kehäradan kautta lentoasemalle ja Vantaan Tikkurilaan. Myös koulut ja päiväkodit ovat kävelymatkan päässä, mikä tekee alueesta ihanteellisen perheille.

Rakennuksiin on suunniteltu saunatilat jokaiseen rappuun talojen ullakkokerroksiin sekä yhteinen kerhotila. Lisäksi asukkaille tarjotaan pesulatilat, kuivaushuoneet ja yhteensä 50 pysäköintipaikkaa, joista osa varustetaan sähköautojen latausasemilla.

Rakennustyöt käynnistyvät huhtikuun aikana. Kohteen on arvioitu valmistuvan loppuvuodesta 2025.


Y-Säätiön M2-Kodit tarjoaa laadukkaita ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, jotka vastaavat kasvavan kaupungin tarpeisiin ja edistävät kestävää kaupunkikehitystä. Seuraa tarkempia päivityksiä kiinteistön rakentamisen edistymisestä ja asukasvalinnoista m2kodit.fi-verkkosivulta ja ota rohkeasti yhteyttä, jos olet kiinnostunut Kannelmäen uusista, viihtyisistä vuokra-asunnoista!