M2-Kotien kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakentaminen Ranta-Tampellaan alkaa

Näsijärven rannalla sijaitsevalle historialliselle ranta-alueelle rakennetaan M2-Kotien ARA-vuokratalo.

Näsijärven rannalla sijaitsevalle historialliselle ranta-alueelle rakennetaan M2-Kotien ARA-vuokratalo. Yhdeksänkerroksisen talon asunnoista on näkymät aluetta halkovalle kanavalle tai Näsijärvelle. Talon rakennustyöt alkavat joulukuussa, valmista tulee keväällä 2023. M2-Kotien kohteen pääurakoitsijana toimii Skanska.

M2-Kotien asuintaloa ryhdytään rakentamaan joulukuussa Ranta-Tampellan kanava-alueelle. M2-Kotien kiinteistö tulee vesistöjen äärelle, Näsijärven rannan ja aluetta halkovan kanavan väliin osoitteeseen Ranta-Tampellankatu 10.  

Vuokra-asunnot rakennuttava M2-Kodit on osa yhteiskunnallista Y-Säätiö-konsernia. Y-Säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja. 

M2-Kotien kohteen pääurakoitsijana toimii Skanska, jonka vetämässä konsortiossa M2-Kodit on mukana. Skanska on toteuttanut samaan korttelipihaan jo yhden vapaarahoitteisen asunto-osakeyhtiön ja toinen on käynnistymässä. Tampereen kaupunki haki korttelin konseptikilpailuvaiheessa monipuolisia asumisen rahoitusratkaisuja. 

”Olemme tosi iloisia, että Tampereen mittakaavassa kalliille asuinalueelle toivottiin myös kohtuuhintaista vuokra-asumista. Näin syntyy aidosti monimuotoisia ja kestäviä asuinalueita”, Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo. 

Tonttia tavoitteli useampi toimija ennen M2-Koteja. ”Mukaantulomme mahdollisti hyvin toiminut yhteistyö Tampereen kaupungin ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn kanssa”, Kampman sanoo.  

”Tämä upea kanavanvarsikortteli on ollut teknisesti ja taloudellisesti haasteellinen toteutuskohde, mutta upean yhteistyön kautta saimme M2-Kotien kanssa mahdollistettua hankkeen syntymisen”, Skanskan projektikehityksen yksikönjohtaja Toni Tuomola toteaa.