Kangasalan Lamminrahkaan valmistuu uusia M2-vuokra-asuntoja

Y-Säätiö rakennuttaa 29 uutta vuokra-asuntoa Lamminrahkan asuinalueelle Kangasalle.
As. Oy Kangasalan Taitajankatu 10 rakentaminen käynnistyi joulukuun alussa ja uusi yksiportainen, 5-kerroksinen kiinteistö valmistuu arvion mukaan maaliskuussa 2025. Kiinteistön urakoinnista vastaa Mangrove Oy.

Valmistuvaan kiinteistöön tulee yhteensä 29 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa yksiöistä perheasuntoihin luoden monipuolisia vaihtoehtoja vuokra-asumisen tarpeisiin erilaisissa elämänvaiheissa.

Asuntojen vuokrauksesta vastaa Y-Säätiön omistama M2-Kodit. Kaikki Y-Säätiön omistamat M2-Kotien vuokratalot ovat vuokrasäänneltyjä ARA-kohteita. Tämä tarkoittaa, että asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa ja varallisuusrajoja, eli asunnot vuokrataan niitä eniten tarvitseville.

”Y-Säätiö-konsernille valmistuu tänä vuonna 420 uutta vuokra-asuntoa. Rakenteilla ja suunnitteilla on noin 400 asuntoa, lisäksi usean hankkeen neuvotteluja on käynnissä. Uudistuotannossa rakennamme energiatehokkaita kiinteistöjä. Kangasalan Lamminrahkaan valmistuva kiinteistö valmistuu energialuokkaan A, joka on vähimmäisvaatimuksemme uudisrakentamisessa”, kertoo Y-Säätiön rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman.

Taitajankatu 10 on ensimmäinen Mangroven ja Y-Säätiön yhteinen hanke.

”Olemme tyytyväisiä Y-Säätiön luottamuksesta ja olemme hankkeessa löytäneet hyvän yhteistyön energiatehokkaiden vuokra-asuntojen toteuttamiseen”, kertoo Mangrove Oy:n toimitusjohtaja Jouni Hämäläinen.

Valmistuvan kiinteistön ensimmäisestä kerroksesta löytyy yleisiä tiloja kuten ulkoiluvälinevarasto, palvelueteinen, talopesula, kuivaushuone, väestönsuoja sekä kerho- ja saunatilat. Ylimmässä kerroksessa sijaitsee lisäksi osa yhtiön irtaimistovarastoista. Kiinteistön 16 autopaikkaa on sijoitettu korttelin yhteiseen parkkihalliin. Kuusi autopaikkaa on varustettu sähköauton latauspisteellä, loput on varustettu lämmityspistokkeilla. Korttelin yhteiset oleskelu- ja leikkialueet rakennetaan pysäköintihallin päälle pihakannelle.

Kiinteistön katolle sijoitetaan aurinkopaneelit, jotka tuottavat sähköä talon yleisiin tiloihin. Taitajakatu 10 -talo liitetään kaukolämpöverkkoon ja se on suunniteltu energialuokkaan A.

Seuraa tarkempia päivityksiä kiinteistön rakentamisen edistymisestä ja asukasvalinnoista m2kodit.fi-verkkosivulta ja ota rohkeasti yhteyttä, jos olet kiinnostunut Kangasalan uusista, viihtyisistä vuokra-asunnoista!