Raportti esittelee uuden lähestymistavan asunnottomuustyöhön

Demos Helsinki -ajatushautomon tekemän selvityksen mukaan Asunto ensin -mallilla voidaan saada aikaan laajempi järjestelmämuutos koko asunnottomuustyöhön.

Lue lisää

Y-Säätiön hallituksen puheenjohtajana aloittaa Maria Viljanen

”Y-Säätiön on varmistettava, että haastavassa maailmantilanteessa asuminen pysyy kohtuuhintaisena”, uusi puheenjohtaja sanoo. Säätiön hallitus valittiin kahden vuoden kaudelle.

Lue lisää

Y-Säätiö palkittiin työturvallisuuskilpailussa

Y-Säätiö sai kunniamaininnan Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa rakennuttajien kategoriassa. Perusteina palkitsemiselle oli poikkeuksellisen korkea taso työturvallisuutta arvioivassa TR-mittarituloksissa.

Lue lisää

Asunnottomuuden poistaminen edellyttää ajantasaista tilastotietoa

Asunnottomuustilastojen epätarkkuus on tunnistettu, mutta hallitusohjelmassa luvattuja toimia ei kuitenkaan ole tehty, bloggaavat kehittämisjohtaja Sari Timonen ja tutkimuspäällikkö Saija Turunen.

Lue lisää

Hallituksen väistyvä puheenjohtaja Matti Harjuniemi: “Y-Säätiöllä on kunnianhimoiset tavoitteet, mutta myös rahkeita toteuttaa ne”

Vuodesta 2015 asti Y-Säätiön hallituksen puheenjohtajana toiminut Harjuniemi on todistanut ylpeänä osaamisen ja työn laadun jatkuvaa kehitystä säätiössä.

Lue lisää

Uusi hanke tutkii asumissosiaalista työtä ja kaupunkikehitystä

SEGRA-hankkeessa tutkitaan tilanteita, joissa ihmiset joutuvat kaupunkikehityksen myötä muuttamaan pois asuinalueiltaan. Alustavien havaintojen perusteella pakkomuutto tuottaa prosessiin joutuville suurta epävarmuutta, bloggaa tutkijatohtori Riikka Perälä

Lue lisää

Opas tarjoaa tukea asumissosiaalisen työn ammattilaisille

Tutkija Riitta Granfeltin kirjoittama opas esittelee asumissosiaalisen työn ammatillisena toimintana sekä siihen liittyviä kohdeilmiöitä. Asumissosiaalinen työ on tärkeä osa asunnottomuuden torjuntaa.

Lue lisää

Y-Säätiön vuoden 2021 tilinpäätös on julkaistu

Vuonna 2021 teimme jälleen töitä sen eteen, että asunnottomuus poistuisi Suomesta kokonaan. Rakennutimme erityisesti kohtuuhintaisia uusia vuokrakoteja, sillä näemme ne ratkaisevan tärkeiksi asunnottomuuden ennaltaehkäisyn välineiksi.

Lue lisää

Olemme mukana International Social Housing Festival -tapahtumassa

Festivaali järjestetään 14.–17.6.2022 Helsingissä. Y-Säätiö tuottaa festivaaleille kaksi tapahtumaa. Festivaali-ilmoittautuminen on nyt auki!

Lue lisää

Yves Leterme: “Euroopan maiden on oltava samaa mieltä siitä, että alueen asunnottomuus on hälyttävä ongelma”

Belgian entinen pääministeri ja The European Platform on Combating Homelessness -foorumin puheenjohtaja Yves Leterme vieraili tilaisuudessamme 10.3.2022. Hänen mukaansa nyt jos koskaan tarvitaan yhteistä suuntaa ja poliittisia päätöksiä, jotka johtavat konkreettisiin tekoihin. 

Lue lisää

Nuori aikuinen, lähde kesällä purjehtimaan! Venda-hanke etsii uusia osallistujia

Venda järjestää ryhmämuotoista seikkailutoimintaa sekä yksilöohjausta 18-29 -vuotiaille pääkaupunkiseudulla asuville nuorille, jotka ovat vailla työ- tai koulupaikkaa ja kaipaavat uusia tuulia elämään.

Lue lisää

Uusi kirja esittelee Y-Säätiön ainutlaatuisen konseptin

Jotta jokaisella on koti -kirja esittelee säätiön asunnottomuustyön menestystekijöitä. Se tutustuttaa lukijat myös säätiön vuokrakodeissa asuvien ihmisten arkeen. 

Lue lisää