Y-Säätiön nuorten purjehdus lähestyy

  • 13.7.2017
  • Uutinen

Tänä vuonna Y-Säätiön nuorten purjehtijaryhmä osallistuu kuunari Helenalla 22.7. alkavaan Tall Ship Race -kilpapurjehdukseen Turusta Klepeidaan, Liettuaan.

Kourallinen Y-Säätiön nuoria asukkaita pääsee osallistumaan Suomen Purjelaivasäätiön nuorisopurjehduksille.

Tänä vuonna Y-Säätiön nuorten purjehtijaryhmä osallistuu kuunari Helenalla 22.7. alkavaan Tall Ship Race -kilpapurjehdukseen Turusta Klaipedaan, Liettuaan.

Ennen itse matkaan lähtemistä nuoret osallistuivat kahteen ennakkotapaamiseen, joissa saatiin tietoa itse matkasta sekä tietysti tutustuttiin toisiin nuoriin. Viimeinen ennakkotapaaminen oli tiistaina  11.7.

Nuoret purjehtijat

Riku, 24, on lähdössä purjehdukselle avoimin mielin. ”En ole ikinä käynyt purjeveneessä, mutta olen aina haaveillut, että pääsisipä purjehtimaan”.

Hän uskoo saavansa purjehduksesta uusia kokemuksia ja toivoo saavansa jotain myös matkaan omaan elämään jatkossa. ”Normaalista poikkeavissa olosuhteissa testataan varmasi myös omia rajoja, mihin pystyy ja miten pärjää. Se vähän jännittää, mutta hyvällä tavalla”, hän jatkaa.

Matkaan lähtee myös Niiarosa, 18. Hän on purjehtinut joskus lapsena, josta hän muistaa rantautumisen olleen erityisen jännittävä. Purjehdukselta hän odottaa merta, kauniita maisemia ja rauhaa. ”Ihanaa olla some-paastolla, kun merellä ei älylaitteet toimi”, hän iloitsee.

Y-Säätiön ja yhteistyökumppaneidemme nuorille asiakkaille järjestetään tänä kesänä kaksi purjehdusta. Kuunari Helenan miehistöön kuuluvat noin viidentoista nuoren lisäksi nelihenkinen merenkulun ammattimiehistö.

Vaikka kyseessä on kilpailu, kuunari Helenan kapteenina toimiva Bent ”Bena” Lindfros toteaa tulevasta Tall Ship Race -purjehduksesta pilke silmäkulmassaan:

”Tärkeintä ei ole voitto, vaan se, että Helena saapuu ensimmäisenä satamaan”.

Myös Y-Säätiön omistaman M2-Kotien nuoret asukkaat osallistuvat Tall Ship Raceen kahdella purjehduksella. Ensimmäinen purjehdus on Ruotsin Halmstadista Kotkaan 30.6.-15.7. ja toinen Kotkasta Turkuun 15.-22.7.

Y-Säätiö oli mukana nuorisopurjehduksissa ensimmäisen kerran viime kesänä.