Uudiskohteita Kotkaan, Kangasalle ja Helsinkiin

Y-Säätiölle valmistui keväällä 2016 Kotkan Hirsisaareen 29 uutta mielenterveyskuntoutujille tarkoitettua vuokra-asuntoa. Y-Säätiö on jälleenvuokrannut kiinteistön Kotkan kaupungille, talon palveluista vastaa Kaakkois-Suomen Sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry eli Kakspy.

M2-Kodit sai vuoden aikana kaksi uudiskohdetta, joista Kangasalla sijaitseva Suoraman Helmi valmistui loppuvuodesta 2016. Jätkäsaaren rock-talo Jallukka on muuttovalmis keväällä 2017.

KOy Suoraman Helmi sijaitsee Kangasalla osoitteessa Isolukontie 5. Talossa on sekä ARA-vuokra-asuntoja että kehitysvammaisten erityisasuntoja. Tavallisten, 37 vuokra-asunnon asukasvalinnasta, vuokrauksesta ja isännöinnistä vastaa M2-Kotien Tampereen toimisto. Y-Säätiö välivuokraa talon 19 palveluasuntoa Kangasalan kunnalle, joka vuokraa ne edelleen kehitysvammaisille. Talossa on kahdeksan kerrosta ja 39 autopaikkaa. Lisätilaa asuntoihin tuovat leveät parvekkeet. Talo sijaitsee rauhallisen kadun varrella ja sillä on vehreä, laaja piha-alue. Asukkaiden käytössä on irtaimistovarastot, talopesula, lastenvaunu- ja polkupyörävarastot. Kohteen on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co. Pääurakoitsijana toimi VRP Länsi-Suomi, ja rakennuttajan tehtävistä vastasi A-Insinöörit Oy.

KOy Helsingin Jallukka sijaitsee osoitteessa Malagankatu 3. Talo on muuttovalmis keväällä 2017, ja siinä on yhteensä 74 asuntoa. Kohde on ELMU-säätiön ja Y-Säätiön yhteishanke. Asunnoista 49 on M2-Kotien ARA-vuokra-asuntoja ja 25 ELMU rs:n omistamia, musiikkialan ammattilaisille suunnattuja ARA-vuokra-asuntoja. Kohteen on suunnitellut Muotoilu- ja arkkitehtuuritoimisto Talli ja toteuttanut kokonaisurakkana NCC Rakennus Oy.