Olemme mukana International Social Housing Festival -tapahtumassa

Festivaali järjestetään 14.–17.6.2022 Helsingissä. Y-Säätiö tuottaa festivaaleille kaksi tapahtumaa. Festivaali-ilmoittautuminen on nyt auki!

Festivaali järjestetään 14.–17.6.2022 Helsingissä. Y-Säätiö tuottaa festivaaleille kaksi tapahtumaa. Ilmoittautuminen on nyt auki!

ISHF 2022 -tapahtuma kokoaa yhteen sosiaalisen asumisen asiantuntijoita, tutkijoita, rakennuttajia ja suunnittelijoita. Kaupunkifestivaali on avoin kaikille yleishyödyllisestä asumisesta kiinnostuneille.

Ilmoittautuminen festivaaleille on nyt alkanut! Ohjelmassa on seminaareja, luentoja, näyttelyitä ja kohdevierailuja.

Tapahtuman päätoteuttaja on ARA pääyhteistyökumppaneinaan Helsingin kaupunki ja Housing Europe. Y-Säätiö on mukana festivaalin kotimaisena yhteistyökumppanina. Festivaalin pääkieli on englanti.

Helsingin ISHF 2022 on järjestyksessään kolmas. Ensimmäinen tapahtuma pidettiin vuonna 2017 Amsterdamissa, vuonna 2019 se järjestettiin Lyonissa.

Festivaaliohjelma on jaettu kolmeen eri teemaan

ISHF 2022 -tapahtuman teemana on ”Welcome Home”. Festivaaliohjelma on jaoteltu kolmeen eri teemaan:

  1. People first: quality of housing as quality of living
  2. Achieving affordability and sustainability in housing
  3. The right to housing: getting rid of the excuses not to guarantee it

Tutustu festivaaliohjelmaan

Tule mukaan kuulemaan asunnottomuustyöstä ja tutustumaan Jätkäsaaren vuokrataloihin

Y-Säätiö on mukana festivaaliohjelman tuottamisessa. Järjestämme festivaaleilla kaksi tapahtumaa.

  • Ke 15.6. klo 9–11.30 Jätkäsaari area walking tour Jätkäsaaren alueen kaupunkikierroksella pääset tutustumaan viiden eri vuokratoimijan taloon.
  • Ke 15.6. klo 13–14.30 How to end homelessness in Finland? -seminaarissa keskustellaan Asunto ensin -mallista ja Suomen asunnottomuustyöstä. Osallistujat voivat seminaarin jälkeen jatkaa seminaarista Sininauhasäätiön Ruusulankadun Asunto ensin -yksikön vierailulle, jossa malliin pääsee tutustumaan myös käytännössä.

Koordinoimamme Housing First Europe Hub -verkosto järjestää festivaaleilla kaksi Asunto ensin -teemaista tapahtumaa:

  • Ke 15.6. klo 15–18 Social Housing and Housing First as a solution to street homelessness – workshop, seminar and networking session Hub esittelee toimintaansa ja järjestää paneelikeskustelun asunnottomuustyöstä Euroopassa.
  • To 16.6 klo 9–11 Can we help young people to feel at home? Housing First for Youth – a successful model for young people & social housing providers, työpaja ja paneelikeskustelu.

Ilmoittaudu mukaan ISHF 2022 -tapahtumaan

Haluatko kuulla festivaaliuutisista ensimmäisten joukossa? Tilaa ISHF-uutiskirje!