Nordic Homelessness Alliance tähtää asunnottomuuden poistamiseen Pohjoismaissa

  • 26.4.2023
  • Uutinen

Uusi asunnottomuustoimijoiden verkosto Nordic Homelessness Alliance kokoaa yhteen asunnottomuustyön keskeiset toimijat Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Islannista ja Tanskasta. Pohjoismaiden välillä on ennenkin tehty kansainvälistä yhteistyötä asunnottomuuden poistamiseksi, mutta yhteistyön ja kumppanuuden syventämiselle on tarvetta ja kysyntää.

Y-Säätiön kansainvälisten asioiden päällikkö Juha Kahila näkee allianssille valoisan tulevaisuuden:

”Henki aloituskokouksessa oli hyvä ja oli selvää, että olemme samalla viivalla. Teemme kaikki työtä asunnottomuuden poistamiseksi ja meillä on paljon opittavaa toisiltamme.


Pohjoismaisten hyvinvointivaltioiden samankaltaisuus helpottaa parhaiden käytäntöjen soveltamista eri maissa. Tästä on jo nyt esimerkkejä, ja odotan näkeväni vastaavaa jatkossa yhä useammin.”

Nordic Homelessness Alliancen tavoitteena on poistaa asunnottomuus Pohjoismaista ja luoda maailmanlaajuisesti johtava malli asunnottomuuden poistoon. On olennaista selvittää, mitkä osat asunnottomuustyöstä Pohjoismaissa ovat riippuvaisia pohjoismaisesta hyvinvointimallista ja, mitkä osat ovat laajemmin sovellettavia. Allianssin toiminta on monipuolista ja työtä tehdään kehittämistyöhön, koulutukseen, tutkimukseen, tiedonkeruuseen ja maiden välisten erojen kartoittamiseen liittyen. Allianssi tekee myös vaikuttamistyötä niin paikallisesti, EU-tasolla kuin kansainvälisestikin.


Nordic Homelessness Alliance kokoontuu seuraavan kerran FEANTSA Forum 2023 -tapahtuman yhteydessä kesäkuun alussa Tukholmassa. Y-Säätiö koordinoi allianssia. Lisätietoja Nordic Homelessness Alliancen toiminnasta antaa Juha Kahila.

Yhteystiedot:
Juha Kahila
juha.kahila@ysaatio.fi