Venda – uutta suuntaa mereltä 

Venda – uutta suuntaa mereltä -hankkeen tavoitteena on pääkaupunkiseudulla asuvien nuorten aikuisten sosiaalisen osallisuuden, toimintakyvyn sekä koulutus- ja työelämävalmiuksien vahvistaminen. Nuoria tuetaan merivalmennuksen ja seikkailupedagogiikan avulla sekä ohjauksellisen tuen menetelmin.  

Purjehduskokemuksen lisäksi osallistujat saavat Venda-hankkeessa yksilöllistä tukea itsenäisen elämän alkuun, kuten asumiseen, koulutukseen ja töihin hakeutumiseen liittyvissä asioissa. Samalla he pääsevät mukaan aktiiviseen nuorten yhteisöön, jossa suunnitellaan erilaisia aktiviteetteja ympäri vuoden.  

Kuunari Helenalla järjestettävät purjehdukset on tarkoitettu 18–29-vuotiaille Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla asuville nuorille aikuisille, jotka ovat vailla työ- tai koulupaikkaa tai kaipaavat uutta suuntaa elämään. Osallistuminen on maksutonta. 

Kaksivuotisen (2021–2023) hankkeen päätoteuttaja on Valo-Valmennusyhdistys ry ja osatoteuttajina Y-Säätiö sekä Suomen purjelaivasäätiö. Hanketta rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto

Lue lisää Venda – uutta suuntaa mereltä -hankkeen sivuilta

Yhteyshenkilö

Risto Saarela


  • Projektikoordinaattori
  • risto.saarela@ysaatio.fi
  • puh. 020 7020 263