Jotta jokaisella on koti – Näin Y-Säätiö tarjoaa koteja niitä tarvitseville

Jotta jokaisella on koti on käytännönläheinen opas, joka kokoaa yksiin kansiin tietoa Y-Säätiön toiminnasta, organisaatiosta ja yhteistyökumppaneiden kanssa toimimisesta.

Pienestä Pohjoismaasta puhutaan julkisuudessa asunnottomuustyön mallimaana, ja suomalaiselle asiantuntemukselle on kysyntää. Yksi tekijä Suomen menestyksen taustalla on työmme Y-Säätiössä. Vuokraamme asuntoja asunnottomuutta kokeneille ja pienituloisille. 

Säätiön inhimillinen mutta tehokas toimintamalli on kansainvälisesti ainutlaatuinen. Asunnottomuutta voi ehkäistä ja poistaa vain hankkimalla ja tarjoamalla asuntoja niitä tarvitseville. Sitä Y-Säätiö on tehnyt perustamisestaan asti.  Jotta jokaisella on koti -kirja on Y-Säätiön kädenojennus kaikille heille, jotka taistelevat asunnottomuutta vastaan. Sen tarkoituksena on levittää asunnottomuustyön hyviä käytäntöjä ja tärkeimpiä oppeja.

”Y-Säätiön toimintamalli on herättänyt kiinnostusta maailmalla. Monet asunnottomuustyön asiantuntijat ovat todenneet, että ’We need a Y-Foundation of our own’, eli tarvitsemme oman Y-Säätiön. Tästä innostuneena päätimme koota Y-Säätiön tarinan yksiin kansiin”, kertoo Y-Säätiön Juha Kaakinen. Hän toimi pitkään säätiön toimitusjohtajana ja jäi eläkkeelle keväällä 2022.

Jotta jokaisella on koti – Näin Y-Säätiö tarjoaa koteja niitä tarvitseville esittelee säätiön asunnottomuustyön menestystekijöitä. Se tutustuttaa lukijat myös säätiön vuokrakodeissa asuvien ihmisten arkeen. Kirjan valokuvat on ottanut palkittu kuvajournalisti Miikka Pirinen.