Vastuullista ja tehokasta rakentamista – Klaukkalan uudiskohde tarjoaa kestäviä ja energiatehokkaita asumisratkaisuja

  • 27.9.2024
  • Uutinen
  • Uudisrakentaminen

Loppuvuonna 2024 valmistuvassa Klaukkalan uudiskohteessa yhdistyvät kestävä rakentaminen, uusiutuva energia ja asukkaiden viihtyvyys. Rakennushanke on erityinen, sillä se valmistuu alle seitsemässä kuukaudessa ja tuottaa aurinkopaneeleiden avulla osittain oman sähkönsä.

Kohtuuhintaisten ja energiatehokkaiden asuntojen rakentamisessa vastuullisuus on tärkeä osa prosessia alusta alkaen. Y-Säätiön uudisrakentamisen keskeisenä tavoitteena on kehittää ympäristöystävällisiä ja vastuullisia rakennusprojekteja ja ottaa käyttää uusiutuvaa energiaa.  

”On ollut innostavaa nähdä, kuinka nykyaikainen kerrostalokohde voidaan teollisin menetelmin rakentaa lähes puolet tavanomaista nopeammin. Tämä tuottava ja tehokas rakennustapa mahdollistaa hienojen tulosten saavuttamisen niin ympäristöluokituksessa, energiatehokkuudessa, hiilijalanjälkilaskennassa kuin perinteisissä rakentamisen mittareissa, kuten työturvallisuudessa”, kertoo Y-Säätiön palvelut Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kampman ja jatkaa: “Kuitenkin erityisen mieleenpainuvaa on ollut ennätyksellinen seitsemän kuukauden rakentamisaika.

Y-Säätiön uudisrakentamisen alueelliset painopisteet ovat kasvukeskuksissa, erityisesti niillä paikkakunnilla, joilla kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista on kysyntää. Tänä vuonna rakennushankkeiden myötä nousee yhteensä 577 asuntoa, joista 48 löytyy Klaukkalasta osoitteesta Isoseppälä 10. 

Klaukkalan uudiskohteessa hyödynnetään innovatiivisia ratkaisuja 

Klaukkalan uudiskohteen rakentamisesta vastaa rakennusyhtiö COfLOW, joka on erikoistunut tehokkaisiin ja ympäristöystävällisiin ratkaisuihin uudisrakentamisessa. Yrityksen kehittämä ASSIÓ-asuntoallianssimalli ja virtaavan betonirakentamisen konsepti mahdollistavat kiinteistön valmistumisen jopa alle kahdeksassa kuukaudessa. 

”Olemme iloisia yhteistyöstämme Y-Säätiön kanssa, erityisesti heidän halustaan toteuttaa edistyksellisiä hankkeita. Yhdessä olemme pystyneet rakentamaan sekä tehokkaammin että ympäristöystävällisemmin uudiskohteita”, iloitsee COfLOWn perustajaosakas Jan Lund

Klaukkalan rakennustyömaata esitteli COfLOWn Jan Lund.

Uudiskohteet pyritään aina rakentamaan vähähiilisesti, ja Klaukkalan uudiskohteen rakentamisessa COfLOW:n lähestymistapa vähentää hiilijalanjälkeä noin 20 prosenttia verrattuna perinteiseen rakentamiseen. Hiililaskelman on tehnyt COfLOWlle ulkopuolinen konsulttiyritys Ramboll.   

Vastuullinen rakentaminen näkyy asukkaiden arjessa 

Rakentamisen vastuullisuus heijastuu konkreettisesti uudiskohteidemme asukkaiden arkeen. Klaukkalan uudiskohteen katoille on asennettu aurinkopaneeleita, joiden ansiosta sähkö sisältyy asukkaiden kiinteään vuokrahintaan. Lisäksi pihalle rakennetut viisi sähköauton latauspistettä tulevat asukkaiden käyttöön.  

Aurinkopaneelit ja latauspisteet eivät vain vähennä hiilijalanjälkeä, vaan tekevät asumisesta edullisempaa ja sujuvampaa. Asukkaiden käytössä on KNX-kotiautomaatiojärjestelmä, jonka avulla voi seurata omaa sähkön- ja vedenkulutusta. Kohde on varustettu myös vedensäästöhanoilla, joiden tarkoituksena on minimoida vedenkäyttöä. Näiden uudistusten tavoitteena on edistää asukkaiden tietoisuutta ja vähentää henkilökohtaista hiilijalanjälkeä. 

Katoille on asennettu aurinkopaneeleita.

Rakentamisessa pyritään aina saavuttamaan A-energialuokka, ja tämä tavoite täyttyy myös pian valmistuvassa Klaukkalan kohteessa. A-energialuokka tarkoittaa erinomaista energiatehokkuutta, mikä vähentää energiankulutusta ja alentaa asukkaiden energiakustannuksia. Klaukkalassa lämmönlähteenä käytetään maalämpöä, joka varmistaa mukavan sisäilman. 

Tutustu kohteeseen M2-Kotien sivuilta.