Y-Säätiössä kesätyöntekijät pääsevät haastamaan itseään ja oppimaan uutta

  • 14.8.2024
  • Uutinen

Keväällä auringon paistaessa ja ensimmäisten vihreiden lehtien ilmestyessä puihin, tietää varmasti, että kesätyöntekijöiden aika on pian käsillä.

Y-Säätiöllä aloitti tänäkin kesänä melkein 30 kesätyöntekijää monipuolisissa työtehtävissä eri puolilla Suomea, mm. palveluneuvojina, isännöitsijöinä, asumisneuvojina, vuokrausneuvottelijoina, ostoreskontranhoitajina ja vihertyöntekijöinä. Osalle kesätyöntekijöistä työpaikka Y-Säätiössä oli ensimmäinen, kun taas toiset olivat tuttuja viime kesiltä.

Toukokuussa kesätyöt aloittanut sosionomiopiskelija Johannes Takkula on toiminut tämän kesän Y-Säätiöllä asumisneuvojana. Takkulan työpäiviin kuuluu esimerkiksi puhelin- ja sähköpostipäivystystä, asunnonhakijoiden haastatteluja, vuokravelkatilanteiden seurantaa ja häiriötilanteiden selvittelyä.

”Olin tutustunut opinoissani Y-Säätiönkin periaatetta ohjaavaan Asunto ensin -ajatteluun, ja kun löysin työhakuilmoituksen verkosta, päätin laittaa hakemuksen sisään. Y-Säätiö oli ehdottomasti minun ykkösvaihtoehtoni kesätyöhaussa”, kertoo Takkula.

Sisustusarkkitehtuuria opiskeleva Sanni Edelmann työskenteli tänä kesänä ensimmäistä kertaa Y-Säätiöllä palveluneuvojana. Edelmannin työtehtäviin kuuluu asiakkaiden palveleminen sähköpostitse, puhelimitse tai kasvokkain.

”Työskentely Y-Säätiöllä on ylittänyt odotukseni. Olen viihtynyt erittäin hyvin ja työtehtävät ovat olleet mieluisia. Asiakaspalvelu- ja puhelintyö on ollut mielestäni yllättävän rentoa”, summaa Edelmann.

Samoilla linjoilla on Takkula ja kertoo, että ”Kesätyöt ovat sujuneet todella hyvin. Meillä on niin hyvä tiimi ja pystyn aina pyytämään apua, jos tulee uusia tai vaikeita tilanteita. Minulle ei ole ikinä tullut oloa, että jäisin yksin työtehtävieni kanssa”.

Kuvassa on kesätyöntekijä Johannes Takkula, joka toimi Y-Säätiöllä asumisneuvojana.
Kuvassa on asumisneuvoja Johannes Takkula.

Asiakastilanteiden onnistunut ratkaiseminen tuo työhön merkityksellisyyttä

Sekä Edelmann että Takkula korostavat, että asiakastilanteiden ratkeaminen luo onnistumisen tunnetta ja auttaminen tuntuu merkitykselliseltä.

”On hieno tunne, kun onnistuu rauhoittamaan häiriötilanteen tai ratkaisemaan asiakkaan vuokravelkaan liittyviä asioita. Sellaisista hetkistä tulee todella hyvä fiilis”, kertoo Takkula.

Myös Edelmann on samaa mieltä ja kertoo: ”Mieluisimpia työtehtäviä ovat ne, joissa on päässyt auttamaan ja ratkaisemaan ihmisten asumiseen liittyviä tilanteita”.

Molemmilla on ollut tunne, että vaikeissa tilanteissa tiimin ja koko organisaation apu on aina saatavilla.

”Ei kannata jännittää neuvojen kysymistä, vaan kannattaa aina kysyä apua yli tiimirajojen. Y-Säätiössä kaikki ovat mukavia ja valmiita auttamaan”, tuumaa Takkula.

Samaa mieltä on Edelmann ja kertoo, että parasta tiimityöskentelyssä on helposti saatavilla oleva apu ja yhteiset ruokahetket tiimin kanssa.

Vastuullinen työnantaja luo tyytyväisiä kesätyöntekijöitä

Ensi vuoden kesätyöntekijöille Takkula ja Edelmann haluavat kertoa, että avoimuus ja yhteistyö ovat avainasemassa onnistuneessa kesätyössä.

”On tärkeää olla avarakatseinen, sillä hyvien työkavereiden ansiosta kaikki haasteet ovat aina ratkaistavissa”, kertoo Edelmann ja jatkaa ”Ehkä sellaista sanoisin tuleville kesätyöntekijöille, että miksi ei!”

Sekä Takkulan ja Edelmannin loppukesä sujuu tuleviin opintoihin valmistautuessa. Edelmann aikoo nauttia elokuun aikana musiikkifestivaaleista, kun taas Takkula suunnittelee seuraavansa kannustamansa jalkapallojoukkueen pelejä.

Y-Säätiö on myös tänä vuonna mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka tavoitteena on lisätä nuorten mahdollisuuksia saada työkokemusta ja työllistyä. Edellisinä vuosina Y-Säätiö on palkittu kolmesti vuoden vastuullisimpana kesätyöpaikkana. Tämä on kannustanut meitä jatkamaan työtämme nuorten työllistämisen hyväksi ja tarjoamaan heille turvallisen, innostavan ja kehittävän kesätyökokemuksen.

Tutustu työpaikkoihimme!