Julkaisut

Julkaisut

Y-Säätiö julkaisee tietoa asunnottomuustyöstä. Säätiön julkaisut ovat vapaasti ladattavissa.

 

Jotta jokaisella on koti – Näin Y-Säätiö tarjoaa koteja niitä tarvitseville (2022)

Suomesta puhutaan julkisuudessa asunnottomuustyön mallimaana, ja suomalaiselle asiantuntemukselle on kysyntää.

Yksi tekijä Suomen menestyksen taustalla on Y-Säätiö, joka vuokraa asuntoja asunnottomuutta kokeneille ja pienituloisille. Säätiön inhimillinen mutta tehokas toimintamalli on kansainvälisesti ainutlaatuinen. Asunnottomuutta voi ehkäistä ja poistaa vain hankkimalla ja tarjoamalla asuntoja niitä tarvitseville. Sitä Y-Säätiö on tehnyt perustamisestaan asti.  

Jotta jokaisella on koti – Näin Y-Säätiö tarjoaa koteja niitä tarvitseville esittelee säätiön asunnottomuustyön menestystekijöitä. Se tutustuttaa lukijat myös säätiön vuokrakodeissa asuvien ihmisten arkeen. Kirjan valokuvat on ottanut palkittu kuvajournalisti Miikka Pirinen.

Tämä kirja on Y-Säätiön kädenojennus kaikille heille, jotka taistelevat asunnottomuutta vastaan. Sen tarkoituksena on levittää asunnottomuustyön hyviä käytäntöjä ja tärkeimpiä oppeja.

Jotta jokaisella on koti -kirjan kansi

Lataa Jotta jokaisella on koti (PDF)

Lataa englanninkielinen versio Home for all (PDF)


Homelessness in 2030. Essays on possible futures (2019)

Mikä on asunnottomuuden tilanne vuonna 2030? Pyysimme asunnottomuuden, sosiaalipolitiikan ja köyhyyden huippuasiantuntijoita eri puolilta maailmaa kertomaan näkemyksensä siitä, mihin olemme menossa.

Y-Foundation Homelessness in 2030 Cover

Lataa esseekokoelma (PDF)

 


A Home of Your Own (2017)

Y-Säätiö julkaisema käsikirja A Home of Your Own vastaa moniin kysymyksiin, joita olemme saaneet ammattilaisilta ja poliittisilta päättäjiltä vuosien varrella.

Kirjassa kuvataan yksityiskohtaisesti, miksi Suomesta on tullut ainoa EU-maa, jossa asunnottomuus on vähenemässä. Se antaa myös äänen niille ihmisille, joilla on nyt koti tuetuissa asumisyksiköissä tai hajasijoitetuissa asunnoissa.

A Home of Your Own -kirjan kansi

Lataa A Home of Your Own (PDF)

 

 

Muut sivustomme: m2kodit.fi | asuntoensin.fi | housingfirsteurope.eu