Y-Säätiö-konserni tarjoaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ympäri Suomen. Konserni omistaa reilut 16 000 vuokra-asuntoa yli 50 paikkakunnalla.

Asunnot jakautuvat M2-Kotien kohtuuhintaisiin ARA-vuokra-asuntoihin (noin 10 000 asuntoa) ja Y-Säätiön asunnottomille tai asunnottomuusuhan alla oleville ja muille erityisryhmille tarkoitettuihin Y-Koteihin (noin 6 000 asuntoa).

Y-Säätiön vuokra-asunnot asunnottomille tai asunnottomuusuhan alla oleville

Y-Säätiön asunnot ovat pääsääntöisesti yksiöitä tai pieniä kaksioita ja ne on tarkoitettu asunnottomille tai asunnottomuusuhan alla oleville. Suurin osa asunnoista on jälleenvuokrattu kunnille tai muille yhteistyökumppaneille, jolloin jälleenvuokraajat huolehtivat asukasvalinnastaan itse. Asuntoa myös haetaan heidän kauttaan.

Y-Säätiöllä on pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa) jonkin verran asuntoja, joissa asukas on vuokrasuhteessa suoraan Y-Säätiöön. Valtaosa näistä suoravuokra-asunnoista menee yhteistyökumppaneidemme kautta tulleille asunnonhakijoille.

Asuntohakemus Y-Säätiön suoravuokra-asuntoihin.

M2:lla kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja kasvukeskuksissa

Y-Säätiön omistama Kiinteistö Oy M2-Kodit  tarjoaa kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja aravakriteerit täyttäville asunnonhakijoille. M2-vuokra-asuntoja on noin 30 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Kohteissa on käytössä varallisuusrajat ja pääkaupunkiseudulla myös tulorajat 1.1.2017 alkaen. Asukasvalinnat perustuvat tarveharkintaan. Tutustu M2-kohteisiimme ja tee hakemus netissä.

Mistä muualta voin hakea asuntoa?

Vuokra-asunnon hakemisessa on tärkeää olla itse aktiivinen. Tähän on koottu yleisiä tietoja niistä tahoista, joihin kannattaa olla yhteydessä asuntoa etsiessä:

  • Kaupungeilla ja kunnilla on vuokra-asuntoja. Kuntien tarjoamiin vuokra-asuntoihin on valintaperusteina asunnontarve, varallisuus ja tulot. Lisätietoa kuntien tarjoamista vuokra-asunnoista saat suoraan kaupunkien ja kuntien verkkosivuilta.
  • Monet pankit, vakuutusyhtiöt ja säätiöt omistavat asuntoja, joita he vuokraavat.
  • Ilmoituksia vuokrattavista asunnoista löytyy useilta eri verkkosivuilta, lehdistä ja jopa ilmoitustauluilta. Vapaista asunnoista kertoivat verkkosivustot kokoavat yhteen kaikki tarjolla olevat vuokra-asunnot riippumatta siitä, mikä taho asunnon omistaa (yksityiset, yritykset, säätiöt, valtio, kunnat tai kaupungit).
  • Suuremmilla paikkakunnilla on kiinteistönvälitystoimistoja, joiden ilmoituksia löytyy yritysten verkkosivujen lisäksi myös lehdistä. Välittäjän kohdalla on hyvä muistaa kysyä erikseen mahdollisesta välityspalkkiosta.
  • Eri erityistyhmille on olemassa kohdennettuja asuntoja. Esim. Nuorisoasuntoliitto on tuottanut asunto-oppaan nuorille. Opiskelijat voivat hakea aravavuokra-asuntoa opiskelija-asuntosäätiöistä. Samoin vanhuksille, vammaisille, päihde- tai mielenterveyskuntoutujille ja muille erityisryhmille on tarjolla erityisiä asumisen polkuja ja yksiköitä, joista voit saada lisätietoa paikkakuntasi sosiaalitoimistosta. Sosiaalitoimelta saat myös tietoa siitä, miten toimia kriisitilanteessa ja miten he mahdollisesti järjestävät väliaikaista asumista.
  • Asunnonhakuilmoituksen voi myös itse laittaa lehteen tai aiheeseen sopiville verkkofoorumeille. Sopimusta tehdessä kannattaa varmistaa, että henkilöllä tai taholla on oikeus asunnon vuokraamiseen.