Asukaskokemuksia

Asunnottomuutta kokeneet kiittävät omaa rauhaa. Tutustu heidän tarinoihinsa.

Asukaskokemuksia

Asunnottomuutta kokeneet kiittävät omaa rauhaa. Tutustu heidän tarinoihinsa.

Mies, 58: “Näin on hyvä”

“Minulla oli viimeksi oma asunto vuonna 2010. Se meni alta alkoholin vuoksi. Vietin aluksi kuukauden sairaalassa, koska minulla on ollut terveyden kanssa ongelmia. Sieltä minut ohjattiin puoleksi vuodeksi päihdekuntoutujille tarkoitettuun asumispalveluyksikköön. Sen jälkeen asuin neljä ja puoli vuotta pitkäaikaisasunnottomille tarkoitetun yksikön palvelupuolella.”

Lue lisää

Nainen, 59: “Olen taas joku”

“En olisi voinut ikinä kuvitella jääväni asunnottomaksi. Kesällä 2014 kotitalossani kaupungin vuokra-asunnossa Espoossa alkoi julkisivuremontti, jonka vuoksi talo piti huputtaa. Minulla on astma, joten en pystynyt olemaan asunnossani. Päätin irtisanoa sen. Ajattelin, että saan varmasti uuden asunnon syksyyn mennessä. Asuin kesän ajan ystävieni luona.”

Lue lisää

Mies, 18: “Siivoaminenkin tuntuu erilaiselta”

“Sain ensimmäistä kertaa elämässäni oman huoneen, kun muutin omaan kämppään vähän yli kaksi kuukautta sitten. Olen aiemmin asunut isän tai äidin luona sisarusteni kanssa. Välillä meitä oli neljäkin sisarusta saman katon alla. Viimeiset kolme vuotta asuimme isäni ja pikkuveljeni kanssa kaksiossa.”

Lue lisää

Mies, 44: “Kukaan ei raitistu asunnottomana”

“Asumistilanteeni on ollut melkoista vuoristorataa. Muutin Helsinkiin 1990-luvun alussa töiden perässä. Välillä olen asunut työsuhdeasunnoissa, välillä hommannut oman asunnon. Välillä olen tavannut naisen, muuttanut hänen luokseen ja tyhmyyksissäni irtisanonut oman asuntoni. Kun on tullut ero, minähän se olen joutunut lähtemään.”

Lue lisää

Mies, 48: “Voin taas suunnitella tulevaisuutta”

“Firma meni nurin, ja sain häädön kodistani. Se oli kuin painajaisesta, täysin epätodellista. Kannoin tavarani alaiseni kotiin ja muutin samaan hostelliin, jossa asuin silloin kun olin juuri muuttanut Suomeen.”

Lue lisää

Muut sivustomme: m2kodit.fi | asuntoensin.fi | housingfirsteurope.eu