Asunnon hakijalle

Asunnon hakijalle

Y-Säätiö-konserni on Suomen neljänneksi suurin vuokra-asuntoja tarjoava vuokranantaja. Omistamme reilut 16 650 vuokra-asuntoa yli 50 paikkakunnalla ympäri Suomea.
Asuntojamme ovat erityisryhmien Y-Kodit ja ARA-säännellyt M2-Kodit.

Y-Kodit ovat vuokra-asuntoja erityisryhmille

Y-Kotien vuokra-asuntoja on noin 6 500. Asunnot on tarkoitettu asunnottomille tai asunnottomuusuhan alla oleville ja muille erityisryhmille, joille oman kodin saaminen on muuten vaikeaa.

Y-Kotien asunnot ovat pääsääntöisesti yksiöitä tai pieniä kaksioita. Suurin osa asunnoista on jälleenvuokrattu kunnille tai muille yhteistyökumppaneille. Jälleenvuokraajat huolehtivat asukasvalinnastaan itse. Jälleenvuokrattuja asuntojamme myös haetaan heidän kauttaan.

Asuntoja suoraan Y-Säätiöltä

Y-Säätiöllä on pääkaupunkiseudulla jonkin verran vuokra-asuntoja, joissa asukas on vuokrasuhteessa suoraan Y-Säätiöön. Valtaosa näistä suoravuokra-asunnoista menee yhteistyökumppaneidemme kautta tulleille asunnonhakijoille.

Yhteistyökumppaneitamme asuntoasioissa ovat A-klinikkasäätiöEspoon DiakoniasäätiöKalliolan setlementtiKriminaalihuollon tukisäätiöKRIS Etelä-SuomiMonika-Naiset Liitto ryPerusturvakuntayhtymä KarviainenSininauhasäätiöSininauha OySuomen pakolaisapuTakaisin elämään ryVantaan A-kiltaVantaan kaupunki ja VVA ry.

Hakuprosessi voi edetä nopeastikin, jos sopiva asunto vapautuu oikealla hetkellä. Valitettavasti emme voi kuitenkaan luvata vuokra-asuntoa jokaiselle hakijalle, sillä tarvetta on usein enemmän kuin asuntoja on tarjota.

Asuntohakemus Y-Säätiön suoravuokra-asuntoihin

M2-Kodit vuokraa asuntoja kasvukeskuksista

Y-Säätiö-konsernin omistamia M2-Koteja on noin 10 150 asuntoa eri puolilla Suomea noin 30 paikkakunnalla.

M2-Kodit ovat ARA-vuokra-asuntoja, joiden vuokra määräytyy omakustannusperusteisesti. M2-Kotien tavoitteena on tarjota suomalaisille vuokrakoteja, joihin heillä on varaa. Emme tavoittele vuokrilla voittoa.

M2-Kotien asukkaiden täytettävä ARA-ehdot

M2-Kotien konseptiin sisältyy ajatus kohtuuhintaisesta asumisesta, jossa asunnon tai palveluiden laadusta ei tarvitse tinkiä edullisesta hinnasta huolimatta.

Urbaanin, kohtuuhintaisen asumisen konsepti kehitettiin yhteistyössä ajatushautomo Demos Helsingin, yhteistyökumppaneiden ja asukkaiden kanssa.

Asunnonhakijoiden on täytettävä Arava- ja korkotukivuokra-asuntoja koskevat asukasvalintaperusteet. Tämä tarkoittaa, että kaikissa M2-kohteissamme on käytössä varallisuusrajat.

Asukasvalinnat perustuvat lisäksi asuntoa hakevan ruokakunnan tarpeeseen löytää asunto.

Tutustu M2-kohteisiimme ja tee hakemus

Y-Kotien asukaskokemuksia

Asukkaat kiittävät omaa rauhaa, ja kotiovea, jonka saa sulkea takanaan.

Lue lisää

Vinkit asunnonetsintään

Oman kodin etsimisessä aktiivisuus kannattaa. Verkot kannattaa levittää laajalle.

Lue lisää

Ohjeita asumiseen

Kokosimme neuvoja asumiseen liittyvistä käytännön asioista.

Lue lisää
Muut sivustomme: m2kodit.fi | asuntoensin.fi | housingfirsteurope.eu