Vuokrasopimus voi olla toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen.

Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus

Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus jatkuu, kunnes se irtisanotaan. Vuokralainen ja vuokranantaja voivat molemmat päättää toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen.

Määräaikainen vuokrasopimus

Määräaikainen vuokrasopimus sitoo sinua ja vuokranantajaa yhdessä sovitun ajan. Sopimuksen voi irtisanoa vain painavasta syystä.

Jos haluat tehdä uuden vuokrasopimuksen, ole ajoissa yhteydessä Y-Säätiön asumisneuvojaan. Muuten asuminen loppuu silloin, kun määräaikainen vuokrasopimus päättyy.

Tupakointi huoneistoissa

Tupakointi on kielletty sisällä Y-Säätiön asunnoissa. Jos asunnossa on tupakoitu ja asunto täytyy remontoida, joudut maksamaan remontin.

Henkilötietojen käsittely

Y-Säätiö käsittelee vuokralaisia koskevia henkilötietoja. Käsittelyn perusteet ja käytännöt on kuvattu tietosuojaselosteessa.

Emme luovuta vuokralaisten henkilötietoja ulkopuolisille ilman tietosuojalainsäädännön mukaisia perusteita. Voit kuitenkin antaa suostumuksen henkilötietojesi luovuttamiseen nimeämillesi tahoille.

Voit tehdä suostumuksen tietojesi luovuttamiseen tällä lomakkeella: Suostumus henkilötietojen luovuttamiseksi (pdf)

Valtakirja – täytä tämä, jos joku muu hoitaa asioitasi

Jos joku toinen hoitaa sinun puolestasi vuokraamiseen tai vuokrasopimukseen liittyviä asioita, hän tarvitsee valtakirjan.

Voit käyttää esimerkiksi valmista pohjaa tai tehdä oman vapaamuotoisen valtakirjan: Valtakirja vuokralaisen edustamiseksi (pdf)

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokra-asunto on irtisanottava aina kirjallisesti. Lähetä ilmoitus ajoissa. Lue lisää.