Y-Säätiön vuokrasopimus on yleensä toistaiseksi voimassa oleva.

Toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen vuokrasopimus

Kanssasi on tehty toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus, kun muutat Y-Säätiön suoraan vuokraamaan asuntoon.

Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus jatkuu, kunnes se irtisanotaan. Sekä vuokralainen että vuokranantaja voi päättää toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen.

Määräaikainen vuokrasopimus sitoo sinua ja vuokranantajaasi sovitun ajan, sen voi irtisanoa vain painavasta syystä. Mikäli olet halukas tekemään uuden vuokrasopimuksen, ole ajoissa yhteydessä Y-Säätiön asumisneuvojaan sopiaksesi jatkosta. Muussa tapauksessa asuminen päättyy määräaikaisen vuokrasopimuksen päättyessä.

Tupakointi huoneistoissa

Y-Säätiön huoneistoissa on tupakointi sisällä kielletty. Mikäli huoneistossa on tupakoitu ja siitä aiheutuu remonttitarvetta, olet velvollinen korvaamaan remonttikustannukset.

Henkilötietojen käsittely

Y-Säätiö käsittelee vuokralaisia koskevia henkilötietoja. Käsittelyn perusteet ja käytännöt on kuvattu tietosuojaselosteessa.

Emme luovuta vuokralaisten henkilötietoja ulkopuolisille ilman tietosuojalainsäädännön mukaisia perusteita. Voit kuitenkin antaa suostumuksen henkilötietojesi luovuttamiseen nimeämillesi tahoille.

Voit tehdä suostumuksen tietojesi luovuttamiseen tällä lomakkeella: Suostumus henkilötietojen luovuttamiseksi (pdf)

Valtakirja – jos joku muu hoitaa asioitasi

Mikäli joku toinen hoitaa puolestasi vuokraamiseen tai vuokrasopimukseen liittyviä asioita, hän tarvitsee valtakirjan.

Voit käyttää esimerkiksi valmista pohjaa tai tehdä oman vapaamuotoisen valtakirjan: Valtakirja vuokralaisen edustamiseksi (pdf)

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokra-asunnon irtisanominen on tehtävä aina kirjallisesti. Lähetäthän ilmoituksen ajoissa. Lue lisää.