Asunnon irtisanominen tehdään aina kirjallisesti. Irtisanominen kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa muuton varmistuttua.

Y-Säätiön vuokralainen

Jos olet suorassa vuokrasuhteessa Y-Säätiöön eli vuokranantajasi on Y-Säätiö, voit irtisanoa vuokrasuhteesi joko sähköisesti tai paperisella irtisanomislomakkeella.

Sähköinen irtisanominen

  • Sähköistä irtisanomista varten sinun täytyy ensin tunnistautua. Tarvitset tunnistautumista varten verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Irtisanomislomake (PDF)

  • Täytä ja allekirjoita irtisanomislomake. Kirjoita lomakkeeseen päivämäärä ja muista allekirjoittaa se. Irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan alkavaksi irtisanomiskuukauden lopusta.
  • Toimita irtisanomisilmoitus Y-Säätiöön: asiakaspalvelu@ysaatio.fi. Postiosoite: PL 322, 00531 Helsinki. Toimistojen osoitteet. Aluetoimistot ovat yhteiset M2-Kotien kanssa.

Jos vuokrasopimuksesi on kahden henkilön nimissä, on molempien tehtävä sähköinen vuokrasopimuksen irtisanominen tai allekirjoittaa paperinen irtisanomislomake. Molemmat eivät voi täyttää sähköistä ilmoitusta samanaikaisesti, mutta toisen sopijaosapuolen on tehtävä irtisanominen välittömästi toisen se tehtyä. Jos molemmat päävuokralaiset eivät ole irtisanoneet vuokrasopimustaan sähköisesti 24 tunnin sisällä, ei irtisanomista voida käsitellä.

Jos asunnon irtisanoo vain toinen osapuoli ja toinen on jäämässä asuntoon, on asuntoon jäävän myös tehtävä sähköinen irtisanominen ja siten vahvistettava, että koko vuokrasopimus velvoitteineen siirtyy hänen nimiinsä. Molempien osapuolten on kirjoitettava lisätietokenttään, että toinen osapuoli on jäämässä asuntoon ja vain toinen muuttaa pois.

M2-Kotien vuokralainen

Jos asut Y-Säätiön omistaman M2-Kotien vuokra-asunnossa, tarkista ohjeet vuokrasopimuksesi irtisanomiseen.