Kaikista vuokra-asuntoon tehtävistä muutostöistä tulee sopia vuokranantajan kanssa.

Mikäli haluat itse tehdä jotain muutos- tai asennustöitä kodissasi, ole aina ensin yhteydessä vuokranantajaasi. Vastuunjakotaulukosta näet, mitä töitä voit tehdä itse ja mistä sinun tulee kysyä vuokranantajaltasi.

Älä tee ilman lupaa myöskään astianpesukone- tai pesukoneliitäntöjä.

Y-Säätiö remontoi huoneistot asukkaan vaihtuessa tarvittaessa. Asumisaikana tehdään vain tarvittavat pienet korjaukset, mikäli sellaisille ilmenee tarvetta.

Taloyhtiön omat remontit

Vuokranantaja ei välttämättä tiedä etukäteen taloyhtiön omista remonteista. Niistä saat tietoa taloyhtiön isännöitsijältä ja ilmoitustaululta.

Taloyhtiön teettämiä remontteja ovat muun muassa julkisivuremontti, ikkunaremontti ja putkiremontti.

Näistä esimerkiksi putkiremontti oikeuttaa sinua saamaan vuokrahyvitystä asumishaitan vuoksi. Hyvitysasiassa ota aina yhteyttä Y-Säätiön asiakaspalveluun. Vuokrahyvitys maksetaan aina vasta remontin valmistuttua, eli remontin ajan vuokraa maksetaan normaalisti.

Mikäli asunnossa ei voi asua remontin aikana, väliaikaisen asumisen järjestäminen on asukkaan oma tehtävä. Vuokranantajalla ei ole lakisääteistä velvollisuutta järjestää korvaavaa asuntoa.

Valmistautuminen huolto- tai korjaustoimenpiteisiin

Tarvittavien korjaus- ja muutostöiden tekeminen edellyttää, että päästät korjausta tekevät henkilöt sisään huoneistoosi ilmoitettuna aikana.

Järjestä etukäteen huonekalut ja irtaimisto annettujen ohjeiden mukaan niin, että työt voidaan tehdä esteettä. Tarvittavista toimenpiteistä saat tiedon etukäteen. Mikäli ilmoitettu ajankohta huolto- ja korjaustöille ei sinulle käy, ilmoita siitä huoltoyhtiöön ajoissa.

Jos et suostu yhteistyöhön, työn viivästyttämisestä aiheutuneet mahdolliset lisäkustannukset joudut maksamaan itse.

Anna työntekijöille työrauha. Järjestä tilanne siten, etteivät lemmikkieläimet häiritse työn tekemistä.