Kaikista vuokra-asuntoon tehtävistä muutostöistä tulee sopia vuokranantajan kanssa.

Vastuunjakotaulukosta näet, mitä töitä voit tehdä itse ja mistä sinun tulee kysyä vuokranantajaltasi. Ole aina ensin yhteydessä vuokranantajaasi, jos haluat itse tehdä kodissasi jotain muutoksia tai esimerkiksi asennustöitä.

Älä tee ilman lupaa astianpesukone- tai pesukoneliitäntöjä.

Y-Säätiö remontoi tarvitaessa huoneistot asukkaan vaihtuessa. Asumisaikana tehdään vain tarvittavat pienet korjaukset, jos sellaisille ilmenee tarvetta.

Taloyhtiön omat remontit

Vuokranantaja ei välttämättä tiedä etukäteen taloyhtiön omista remonteista. Niistä saat tietoa taloyhtiön isännöitsijältä ja ilmoitustaululta.

Taloyhtiön teettämiä remontteja ovat muun muassa julkisivuremontti, ikkunaremontti ja putkiremontti.

Näistä esimerkiksi putkiremontti oikeuttaa sinua saamaan vuokrahyvitystä asumishaitan vuoksi. Hyvitystä varten ota yhteyttä Y-Säätiön asiakaspalveluun. Hyvitys vuokrasta maksetaan aina vasta, kun remontti on valmis. Remontin ajan maksat vuokraa normaalisti.

Väliaikaisen asumisen järjestäminen on asukkaan oma tehtävä, jos asunnossa ei voi asua remontin aikana. Vuokranantajalla ei ole lakisääteistä velvollisuutta järjestää korvaavaa asuntoa.

Valmistautuminen huoltoihin tai korjauksiin

Päästäthän korjausta tekevät ihmiset sisään huoneistoosi sovittuna aikana.

Järjestä jo etukäteen huonekalut ja muut tavarat niiden ohjeiden mukaan, jotka olet saanut. Näin työt voidaan tehdä helposti. Jos ilmoitettu aika huollolle tai korjaustöille ei käy sinulle, ilmoita siitä huoltoyhtiöön ajoissa.

Jos et suostu yhteistyöhön, työn viivästyttämisestä aiheutuneet mahdolliset lisäkustannukset joudut maksamaan itse.

Anna työntekijöille työrauha. Järjestä tilanne siten, etteivät lemmikkieläimet häiritse työn tekemistä.