Asunto ensin -mallin juurruttaminen maailmalla vaatii rohkeutta

Asunto ensin on monissa maissa edelleen pilotti tai ylimääräinen osa asumisen peruspalveluita. Systeeminen muutos Asunto ensin -mallin juurruttamiseksi on vielä lastenkengissä.

Lue lisää

Meidän on kysyttävä uudelleen, miltä asunnottomuus näyttää vuonna 2030

Kun Y-Säätiö julkaisi muutama vuosi sitten asunnottomuuden tulevaisuutta visioivan kirjan, moni kirjoittajista tuskin uskoi, että jo parissa vuodessa maailman tila on täysin muuttunut, kirjoittaa Y-Säätiön tutkimusharjoittelija Spyridoula Fotinis.

Lue lisää

Asunto ensin on ainoa kestävä tapa vähentää asunnottomuutta

Hätämajoituspaikat nähdään edelleen nopeana ratkaisuna asunnottomuutta kokeville. Todellisuudessa asunnottomuus poistuu vain Asunto ensin -mallilla, bloggaavat Juha Kahila ja Juha Soivio.

Lue lisää

Häätöjen määrä ei vähene, vaikka asunnottomuus laskee

Asunnottomuus on Suomessa laskenut 1990-luvulta tähän päivään. Luulisi, että samansuuntainen kehitys olisi tapahtunut myös häädöissä, mutta näin ei ole, bloggaa Y-Säätiön asiantuntija Raine Helskyaho.

Lue lisää

Y-Säätiö haluaa suojella luonnon monimuotoisuutta

Mehiläisiä, hyötykasveja ja ennallistettuja pihoja. Vihertyötämme ohjaa pian luonnon monimuotoisuutta suojeleva periaate, bloggaa kestävän kehityksen asiantuntija Tia De Godzinsky.

Lue lisää

Asunnottomuuden poistaminen edellyttää ajantasaista tilastotietoa

Asunnottomuustilastojen epätarkkuus on tunnistettu, mutta hallitusohjelmassa luvattuja toimia ei kuitenkaan ole tehty, bloggaavat kehittämisjohtaja Sari Timonen ja tutkimuspäällikkö Saija Turunen.

Lue lisää

Uusi hanke tutkii asumissosiaalista työtä ja kaupunkikehitystä

SEGRA-hankkeessa tutkitaan tilanteita, joissa ihmiset joutuvat kaupunkikehityksen myötä muuttamaan pois asuinalueiltaan. Alustavien havaintojen perusteella pakkomuutto tuottaa prosessiin joutuville suurta epävarmuutta, bloggaa tutkijatohtori Riikka Perälä

Lue lisää

Työskentely Y-Säätiössä on ollut ainutlaatuinen näköalapaikka

Koen olleeni etuoikeutettu, että olen voinut osaltani edistää oikeudenmukaista ja tasa-arvoista yhteiskuntaa. Säätiön asuntomäärä on onnistuttu kolminkertaistamaan vajaassa kymmenessä vuodessa, bloggaa eläkkeelle jäävä toimitusjohtajamme Juha Kaakinen.

Lue lisää

Asumisneuvonnassa vahvaa mielenterveysosaamista

Asumisneuvojien tiimissä nähdään läheltä, miten mielenterveyden haasteet voivat vaikuttaa vaikkapa naapurisuhteisiin, Anu Rantanen ja Janita Kannonkari bloggaavat.

Lue lisää

Asunto ensin -malli on kustannustehokas tapa vähentää asunnottomuutta

Asunto ensin -malli ei ole ainoastaan tehokkain keino vähentää asunnottomuutta, vaan myös kustannustehokas tapa käyttää veronmaksajien rahoja, bloggaa tutkijamme Elisabetta Leni.

Lue lisää

Asunto ensin -mallista on pidettävä kiinni

Hätämajoituspaikat ovat monissa kunnissa lisääntyneet ja kilpailutusten myötä niitä on tulossa vielä lisää. Todellisuudessa asunnottomuus poistuu vain Asunto ensin -mallilla, bloggaavat Juha Kahila ja Juha Soivio.  

Lue lisää

Ammattilainen, ota yksinäisyys puheeksi

Yksinäisyydestä käytävä keskustelu voi jännittää myös ammattilaisia. Yksi meistä -hanke loi keskustelujen tueksi puheeksioton työkalun, bloggaa Maria Degerman.

Lue lisää